Meniu principal

Comunicat Alukönigstahl România – 12 aprilie 2018

Alukönigstahl România – furnizor de soluţii pentru locuinţe verzi, certificate de către Romanian Green Building Council

Bucureşti, 12 aprilie – Alukönigstahl România, lider european pe piaţa sistemelor din aluminiu, PVC şi oţel şi membru al Romanian Green Building Council (RoGBC), contribuie la crearea unei noi generaţii de construcţii verzi, cu ajutorul sistemelor şi soluţiilor Green Schüco, primind statutul de Green Homes Approved Solution Provider.

Programul Locuinţe Verzi certificate de RoGBC pregăteşte industria construcţiilor pentru reglementările UE 2020, privind clădirile cu consum de energie zero (NZEBs), reducerea deşeurilor din construcţii, folosirea materialelelor non-toxice şi reducerea impactului asupra mediului.

„Ne bucurăm să fim recunoscuţi ca Green Homes Approved Solution Provider, de către RoGBC și să contribuim la dezvoltarea acestui program de locuinţe verzi certificate, acest fapt fiind în conformitate cu principiile noastre de sustenabilitate, dar şi cu produsele Green, cu performanţe energetice ridicate şi din materiale naturale, regenerabile pe care le avem în portofoliu. Sperăm ca aceste iniţiative să se regăsească şi în planurile dezvoltatorilor, de a construi tot mai multe clădiri verzi, care se axează pe oameni şi pe nevoile acestora, în armonie cu natura şi tehnologia”, a declarat Attila Beer, Administrator Alukönigstahl România şi Republica Moldova.

Compania se îndreaptă către proiecte certificate Green, prin furnizarea unor serii de sisteme Schüco, ce oferă izolare termică la nivel de casă pasivă. One Herastrau Park Bucureşti este una dintre aceste construcţii, care atinge o eficienţă energetică ridicată, cu ajutorul soluţiilor pentru ferestre, uşi şi pereţi cortină de la Schüco. Locatarii se bucură de un confort termic excelent, fără costuri mari pentru încălzire, datorită soluţiilor folosite. De exemplu, uşile glisante Schüco ASS 70 HI, realizate din profile de aluminiu cu izolare termică superioară, deşi au dimensiuni mari, acestea asigură un excelent confort termic. Iar ferestrele respectă aceleaşi cerinţe de izolare termică cu valori superioare, fiind realizate din profile Schuco AWS 65.HI. De asemenea, zonele de perete cortină sunt realizate în sistemul clasic Schüco FW50+ cu performanțe termice, acustice şi de fiabilitate foarte bune.

Floreasca_One_alukonigstahl

Un alt proiect Green este One Floreasca Lake, un imobil rezidenţial unde ferestrele au aceleaşi valori ridicate de izolare termică şi eficienţă energetică, fiind realizate într-o construcţie specială, numită Schüco AWS 70 BS HI, cu cerceveaua ascunsă în toc, care permite o suprafaţă vizibilă de geam şi mai mare. Zonele de perete cortină sunt realizate în construcţie structurală, cu geam lipit Schüco FW50+.SG, care oferă fațadelor un aspect neted și uniform.

În dezvoltarea soluţiilor pentru ferestre, uşi şi faţade din sisteme de aluminiu, Schüco International, partener strategic Alukönigstahl, respectă cele mai înalte cerinţe în materie de design, confort şi securitate, dar şi de reducere a emisiilor de CO2, prin eficientizarea energiei, conservând astfel resursele naturale. Printre acestea, amintim noile sisteme de perete cortină Schüco FWS 50/ FWS 60, care combină fabricarea simplă cu eficienţa energetică ridicată, în anumite combinaţii, la standard de casă pasivă.

FWS_50_SI_alukonigstahl

Sistemele de perete cortină montant-traversă, din aluminiu, Schüco FWS 35 PD oferă o construcţie cu profile de lăţime vizibil redusă, de 35 mm, în timp ce obţine valori de izolare termică pentru nivelul unei case eficiente energetic. Iar sistemul pentru ferestre Schüco AWS 90.SI+ Green, care are în componenţa izolatorilor materiale regenerabile pe bază de ulei de ricin, îmbină avantajele aluminiului cu o izolare termică de excepţie, pentru o arhitectură durabilă.

Despre RoGBC
Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) este o asociaţie non-profit, care îşi propune să ofere condiţii de piaţă, educaţionale şi legislative necesare pentru promovarea construcţiilor de înaltă performanţă – atât sustenabile, cât şi profitabile. Organizaţia sprijină crearea de Locuinţe Verzi printr-un program de certificare credibil şi eficient din punct de vedere al costurilor – Ipoteca Verde.  Acest produs unic încurajează construcţia de clădiri de calitate superioară, costurile de energie şi reparaţii sunt mai mici, iar locatarii se bucură de mai multă sănătate şi bunăstare.
Introducerea unui asemenea produs financiar este oportună în contextul actualelor directive europene iminente, care impun progrese în direcţia clădirilor cu un consum de energie egal cu zero (NZEBs).

Despre Alukönigstahl Romania
Înfiinţată în 1864, Alukönigstahl GmbH este o companie de familie dezvoltată de-a lungul a cinci generaţii, iar în prezent acoperă 17 ţări Sud-Est europene, cu o cifră de afaceri de peste 300 milioane de euro (în 2014).

Din 1995, s-a înfiinţat filiala din România, cu sediul şi depozitul central în Bucureşti şi un birou tehnico-comercial în Cluj. Alukönigstahl asigură partenerilor săi locali o gamă largă de produse şi servicii: sisteme de profile Schüco din PVC şi aluminiu pentru ferestre şi uşi, pereţi cortină şi luminatoare; sisteme de profile din oţel Jansen pentru ferestre şi uşi, pereţi cortină şi luminatoare; documentaţie tehnică completă pentru producerea tâmplăriei; consultanţă pentru alegerea soluţiei optime din punct de vedere tehnic şi financiar pentru un proiect.
Având peste 3.000 de parteneri din domeniul investiţiilor imobiliare, arhitecturii şi construcţiilor metalice, în ultimii 23 de ani au fost realizate peste 5.000 de proiecte, şi construcţii reprezentative.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro