Meniu principal

Clădirea fostei bănci Marmorosch Blank va găzdui primul hotel Autograph Collection din România

autograph_marriott_bucuresti

La început, a fost anuntul lanțului internațional Marriott, care au dezvăluit în cadrul TopHotel Conference, faptul că vor deschide în București două noi hoteluri sub brandurile Moxy și Autograph Collection, primele de acest tip din România, ambele fiind incluse în planurile de dezvoltare ale grupului lituanian Apex Alliance Hotel Management și care vor fi situate în centrul istoric al Bucureștiului.

Dacă iniţial oficialii Apex Alliance nu au dorit să precizeze locația primului hotel al lanțului Autograph Collection din România, ulterior s-a aflat de achiziţia clădirii fostei bănci Marmorosch Blank din centrul Bucureștiului, fiind clară intenția de a o transforma într-un hotel de lux, clădirea istorică fiind ideală pentru a găzdui un hotel de 5* Autograph Collection. 
Hotelul Autograph Collection va fi inaugurat, cel mai probabil, pe parcursul anului 2020, conceptul fiind un hotel de lux, situat intr-o locație cu personalitate, cu elemente de design originale și cu o gastronomie de top.

Având în vedere termenul foarte scurt de finalizare, lucrările de consolidare și conversie a Băncii Marmorosch Blank au fost deja demarate zilele acestea.
Invesţia totală este estimată la aproximativ 35 milioane de euro.
Noul proiect presupune și demolarea clădirii din sticlă din partea laterală, spre BNR ( fostul sediu BRD ). Va fi o noutate pentru București, fiind prima clădire din sticla construită după revoluţie care se demolează, aceasta inserţie arhitecturală fiind una nefericită și complet nereușită.

cladire_sticla_demolata
Sursa foto: Facebook Bucureștiul între DA și NU

Arhitectura proiectului este semnată de Western Outdoor ( arh. Sorin Gabrea ) iar managementul de proiect este realizat de OPTIM PM, pe site-ul acesteia din urmă fiind prezentare mai multe randări ale noului hotel.

În momentul de faţă nu se cunosc detalii privind ceea ce se va păstra din interiorul clădirii decorată în stil Art Nouveau și Art Deco de către Cecilia Cuțescu-Storck și nici dacă vor fi păstrate grilajele exterioare originale care încă păstreaza sigla băncii și care au rezistat neatinse în toată perioada comunistă

grilajul_băncii_marmorosch_blank
Sursa foto: Metropotam

sau ușile metalice monumentale cu inserţii din marmură, fabricate de Haug ( detalii aici ) 
MarmoroschBlank_usa_intrare_1

 

Compania de management hotelier Apex Alliance Hotel Management este una din cele mai active companii din domeniul hotelier, la doar câteva sute de metri de actualul șantier fiind Hotelul Hilton Garden Inn ( detalii aici ) deschis de aceeași companie la sfârsitul anului trecut.