Meniu principal

Cifre şi statistici interesante despre piaţa uşilor din Austria

cifre_austria

Piaţa uşilor de garaj şi uşilor industriale

În 2015 vânzările totale pe acest segment au fost de 104 milioane de euro, 4,6% reprezentând creşterea faţă de 2014.
Creşterea se datorează vânzărilor mai mari pentru uşile rapide ( o creştere de 7% ), vânzarile totale de uşi rapide ajungând la 10,2 milioane de euro.
Ca şi în 2014, în 2015 ponderea cea mai mare a vânzărilor o reprezintă uşile secţionale, cu o cotă de 76%, mai exact 79 milioane de euro.
sales_garage_doors

 

Piaţa sistemelor de închidere pentru uşi  ( Türschließtechnik )

Această categorie cuprinde atât sistemele mecanice ( amortizoare de uşi ) cât şi sistemele automate ( operatori uşi batante/uşi glisante şi uşile rotative ).
În 2015 acest segment de piaţă a avut vânzări totale de 32,7 milioane de euro, creşterea faţă de anul precedent ( de 2,8% ) fiind data de uşile automate ( s-au vândut 6.780 unităţi ).
În 2015 s-au vândut în total 186.800 amortizoare, creşterea fiind de doar 1,5%. În privinţa amortizoarelor, deşi există o creştere a numărului de unităţi, creşterea vânzărilor este mai mică datorită scăderii preţurilor ( există o foarte mare presiune asupra acestora ), la amortizoarele cu camă existând chiar o scădere de 0,4% din total vânzări, valoric.
Principalii jucători pe piaţa austriacă sunt Dorma şi ASSA ABLOY | Entrematic, compania GEZE se află pe locul 3 cu o performanţă bună, ceilalţi furnizori de astfel de sisteme pierzând, în mod evident, cotele de piaţă.

 

Sursa informaţii: BRANCHENRADAR Austria