Meniu principal

Cetatea Alba Iulia: o ușă din sticlă spartă la Galeria de lângă Poarta a III-a

usa_sparta_cetate_alba_iulia

În România, zeci de persoane ( în special persoane în vârstă sau copii ) sunt accidentate datorită montajelor sau funcţionării necorespunzătoare a uşilor sau porţilor. Pentru că în ultima perioadă numărul incidentelor şi accidentelor s-a înmulţit subtanţial, DespreUşi iniţiază o nouă rubrică Accidente si incidente cu uşi sau porţi”.
Prin această nouă rubrică dorim să atragem atenţia tuturor celor care lucrează în domeniu asupra faptului că respectarea regulilor şi normelor nu este un lucru facultativ ci o obligaţie, neseriozitatea şi lipsa de profesionalism ducând nu doar la crearea unor prejudicii ci şi la posibile accidente tragice.

 

Prin Cetatea Alba Carolina au trecut VANDALII!

… un cititor al publicației ziarulunirea.ro semnalează faptul că una dintre ușile de la Galeria din apropierea Porții a III-a este spartă, bănuind că a fost forțată –  sursa: www.ziarulunirea.ro din 23 oct. 2017 ( click aici )

vandalism_cetate_alba_iulia

Privind fotografiile publicate in Ziarul Unirea, se observă că sticla nu este doar securizată ci este şi duplex, din acest motiv, chiar dacă s-a spart ea a rămas pe poziţie, asigurând securitatea spaţiului interior; sticla duplex securizată este utilizată mult mai rar datorită preţului mai mare, majoritatea montatorilor promovând doar sticla securizată simplă.
Este posibil ca totuşi uşa să nu fi fost forţată de cineva pentru a intra în interior: există o mare probabilitate ca sticla să fi fost supusă unor tensiuni şi forţări datorită balamalelor. După model, acestea, mai mult ca sigur, sunt balamale pentru cabine de duş, nu pentru uşi comerciale, de trafic. Fiind produse pentru uşi de dimensiuni mai mici şi mai uşoare, balamalele de duş cedează destul de rapid, foia de uşă „se lasă”, atinge pardoseala şi se sparge.