Meniu principal

Cele mai noi achiziţii ASSA ABLOY şi Allegion

achizitii_assa_abloy_allegion

Compania americană Allegion ( numărul 3 în topul celor mai importante companii din domeniul sistemelor de acces ) a anunţat în urmă cu două săptămani achiziţia firmei Aurora Systems Inc.www.specadsystems.com ), o companie relativ nou înfiinţată ( 2013 ), specializată în producţia de uşi şi sisteme glisante de înaltă performanţă, cu izolare fonică. In 2017, AD Systems a avut o cifră de afaceri de 18 milioane de dolari.

Numărul 1 mondial, ASSA ABLOY a început anul 2018 cu două achiziţii de pe continentul european: 
Phoniro ( www.phoniro.se ), un important furnizor suedez de soluții integrate pentru gestionarea cheilor digitale și tehnologiile de alarmă pentru îngrijirea la domiciliu și îngrijirea copiilor în Scandinavia ( o companie cu 80 de angajaţi si o cifră de afaceri de 17,5 milioane de euro.
– Dale Hardware and Hardware Architectural Hardware ( www.dalehardware.com ), cel mai mare furnizor britanic de feronerii şi sisteme hardware arhitectural pentru companiile de construcții din Anglia, cu 70 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 21,5 milioane euro.

Este de aşteptat ca în următoarea perioadă dormakaba să anunţe la rândul său noile mişcări în ceea ce priveşte achiziţile de noi firme, oficialii elveţieni afirmând în mai multe rânduri intenţia clară de a creşte cota de piaţă pe continentul american. Iar finanţarea de 590 milioane de euro obţinută de dormakaba în octombrie 2017 ( prin emiterea de obligaţiuni ) ne face să credem că următoarele achiziţii vor fi mult mai substanţiale decât ale concurenţei, atât ca valoare cât şi ca renume.