Meniu principal

CAME România: sistemul automat de parcare cu cod de bare

 

sistem_automat_parcare_cod_bare_came

Soluția eficientă de management al locurilor de parcare pentru hoteluri, clădiri de birouri, spitale, supermarket-uri.

Sistemul automat de parcare cu cod de bare propus de Came România este o soluție eficientă de gestionare a parcărilor cu plată atât pentru parcările de dimensiuni reduse și medii, cât și pentru parcările de dimensiuni mari.


Acest sistem se diferențiază prin faptul poate fi personalizat în funcție de exigențele operatorului și permite amortizarea rapidă a investiției. Sistemul de parcare este singurul echipament care produce capital, fiind o investiție sigură și profitabilă, datorită faptului că cererea de locuri de parcare este din ce în ce mai mare.

Sistemele automate de parcare Came pot fi dotate, opțional, cu sisteme PGS (Sisteme de Ghidare dotate cu Senzori cu Ultrasunete și Indicator Luminos cu LED) și LRP (Sistem de Recunoaștere a Numerelor de Înmatriculare).

Sistemul beneficiază de mai multe de tehnologii, în funcție de tipurile de utilizatori ai parcării:

Tehnologia de tip cod de bare se folosește pentru vizitatorii pe termen scurt.

Tehnologia de tip card de proximitate cu intrări/ieșiri multiple, tag-uri UHF sau camere LPR de recunoaștere a numărului de înmatriculare se utilizează pentru abonați (chiriași, VIP).

parcare_automata_came_2018

 

Sistemul Came România de management al spațiilor de parcare este alcătuit din minim trei elemente configurate pentru a răspunde celor mai exigente cereri din piață:

 1. Pista de Intrare are rolul de a genera un tichet sau jeton, care poate fi asociat și cu numărul mașinii, datorită sitemului LPR. Pista de Intrare poate avea interfon și poate fi dotată cu sistem de carduri de proximitate pentru abonați.

La intrarea în parcare, fiecare autovehicul (vizitator pe termen scurt / abonat) va opri autovehiculul în dreptul terminalului de intrare. Vizitatorii pe termen scurt și vizitatorii pe perioadă determinată vor obține de la terminalul de intrare un tichet cu cod de bare ce va avea inscripționate suplimentar toate datele (data și ora intrării, numărul tichetului și scurte instrucțiuni de utilizare a parcării). Abonații (chiriașii) se vor identifica pe baza numărului de înmatriculare primind dreptul de acces dacă dețin un abonament valid. După preluarea tichetului de către vizitator, respectiv identificarea pe baza numărului de înmatriculare, bariera se va ridica permițând accesul autovehiculului în parcare.

accesorii_parcare_automata_came

 1. Unitatea de Plată Manuală sau Automată are rolul de a achita taxa de parcare fie în mod automat, la care veți primi restul, fie în monedă, fie în monedă și bancnotă, fie în mod manual, cu ajutorul lui operator.

Casa de Plată Manuală sau Automată este echipată cu un soft care vă permite acordarea de anumite facilități pentru clienți, precum discount-uri sau abonamente.

Există două modalități de achitare a taxei de parcare, în funcție de tipul de vizitator.

a. Vizitatorii pe termen scurt

Înainte de a părăsi incinta parcării, vizitatorii pe termen scurt vor prezenta tichetul de parcare la casa automată sau la operator, în vederea plății contravalorii perioadei de staționare în parcare. După scanarea tichetului de către client la casa automată sau de către operatorul uman de la recepție, pe baza informațiilor furnizate de acesta, sistemul va recunoaște automat perioada petrecută de autoturism în parcare și va calcula și afișa pe display taxa corespunzătoare staționării. După efectuarea plății, tichetul va fi validat pentru a permite ieșirea autoturismului din zona parcării într-un timp limitat prestabilit ( de ex. 5-10-15 min ).

b. Abonații

Cardurile de proximitate, tag-urile UHF sau Numerele de înmatriculare ale abonaților (chiriași) vor fi înregistrate și taxate (după caz) manual in baza de date a sistemului de către operatorul uman.

Eficiența Unității de Plată Manuală sau Automată constă în funcțiile avansate de care dispune:

 • Meniu în mai multe limbi, cu 6 opțiuni de alegere a limbii.
 • Cititor de monede și bancnote programabil în funcție de valuta țării unde se montează.
 • Semnalarea în timpul operațiilor de plată a: sumei introduse – sumei lipsă – a restului.
 • Diagnostic prin SMS cu sistem de verificare în timp real al stării instalației (opțional).
 • Predispunere pentru conectare la interfon cu buton HELP de apelare.
 • Gestionarea abonaților cu cartele transponder, cu posibilitatea de a-și încărca abonamentul direct de la casa automată.
 • Mesaje publicitare sau de service la dispoziția clientului.
 1. Pista de Ieșire are rolul de a confirma plata unui tichet și de a elibera un loc de parcare din sistemul de numărătoare al locurilor libere.

La ieșirea din parcare, fiecare autovehicul va opri în dreptul terminalului de ieșire. Vizitatorii pe termen scurt și vizitatorii pe perioadă determinată vor scana la terminalul de ieșire tichetul cu cod de bare validat la casa automată sau la casa manuală după efectuarea plății. Abonații vor putea părăsi parcarea după identificarea pe baza cardului de proximitate, tag-ului UHF sau a numărului de înmatriculare. În cazul în care tichetul este recunoscut ca fiind achitat și deci valid pentru ieșire, respectiv cardul de proximitate, tagul UHF sau numărul de înmatriculare este recunoscut ca activ, bariera se va ridica permițând ieșirea autovehiculului din incinta parcării. În cazul vizitatorilor pe termen scurt, tichetele cu cod de bare aferente vor deveni invalide după ieșirea din parcare.

De asemenea, Sistemele de Parcare Came beneficiază de echipamente conexe, precum:
 • Panou Afișaj Liber/Ocupat

liber_parcare_automata_came_2018_a

 • Tabel Afișare Locuri Libere de Parcare

afisaj_parcare_automata_came_2018_a

 
 • Sistem de Citire a Numerelor de Înmatriculare, pentru o mai bună gestionare a parcării (LPR). Sistemul LPR permite montarea de camere de supraveghere performante, care detectează și identifică plăcuțele de înmatriculare. Această cameră funcționează pe baza principiului transformării imaginii capturate în text.
 • Sistem PGS. Soluția de management al locurilor de parcare pe care o implementăm utilizează sisteme de ghidare cu senzori, care facilitează administrarea parcării, permit informarea și ghidarea rapidă a clienților în interiorul parcării, îmbunătățând experiența utilizatorilor și economisirea de timp, care conduce, în final, la eliminarea ambuteiajelor și a haosului din parcări.

Bariera_Ultrarapida_came

Parcările Came se diferențiază, de asemenea, prin faptul că pot fi echipate cu bariere ultra-rapide, de tip G3000, care se remarcă printr-un timp foarte scurt de acționare, de numai 0.9 secunde. Acestea sunt destinate traficurilor foarte mari, de peste un million pe zi, și cu o durată de viață ce poate depăși cu ușurință cinci milioane de utilizări.


came_logo_small

 

 

Detalii şi informaţii suplimentare:
CAME România – Cluj
office@cameromania.com, telefon 0372 368 351
www.cameromania.com