Meniu principal

Bucureştii vechi şi noi: Civilizație publică – la poartă

bucurestii_vechi_noi_porti

Continuăm seria „Uşile de week-end”, cu un articol marca Bucureștii Vechi și noi, autori: Ando și HM.

Poarta se cade a fi pe măsura casei, atunci cînd te numești gospodar și ai și oarece gust. Găsim în București – pe lîngă case încîntătoare – și intrări aidoma.

Am mai remarcat cîte-o poartă mai frumoasă, de-a lungul vremii – precum cea de pe Kogălniceanu, din preajma intersecției cu Vasile Pârvan. Are, locul, o poveste – demult a fost acolo o unitate de pompieri!

Ne-a sărit în ochi și poarta fostei fabrici de trăsuri – și garajului – Hermann J Rieber de pe Romulus…
bucurestii_vechi_noi_porti_3

Ei, așa că ne-am pus pe treabă: să strîngem niscaiva intrări așa, mai monumentale, mai deosebite, mai de ținut minte – și, mai ales, de admirat. Să le admirăm!

Mai multe fotografii cu porţile unui Bucureşti surprinzător, sunt publicate pe site-ul Bucureștii vechi și noi, click aici

 

Despre Bucureştii vechi şi noi
www.bucurestiivechisinoi.ro este un proiect demarat in 2009 care surprinde aspectele extrem de interesante pentru istoria, cultura si arta unui oraş îndrăgit şi respectat precum este Bucureştiul.
S-au născut parteneriate si proiecte  importante cu instituţii culturale, asociaţii, fundaţii, reprezentanţi media, edituri, website-uri ce împărtăşeau aceleaşi valori socio-culturale (bloguri), s-au alăturat iniţiativelor marca Bucureştii vechi şi noi oameni simplii, pasionaţi de istoria oraşului ce îi adăposteşte.

www.bucurestiivechisinoi.ro