Meniu principal

BKS ( Gretsch-Unitas ) a sărbătorit luna aceasta 115 ani de la înființare

bks_aniversare_115_ani

Compania a fost înființată la 8 mai 1903 de către Adolf Boge și Fritz Kasten, cei doi punând bazele unei fabrici în orașul Solingen (Boge&Kasten GmbH-BKS). Pentru început au dezvoltat un amortizor menit să închidă într-un mod mult mai silenţios ușile, stabilind astfel primul punct de reper în istoria companiei.

În 1928 compania americană Yale & Towne a preluat companiile Boge & Kasten GmbH si Damm & Ladwig, acestea fuzionând iar activitatea derulându-se din acel moment în fabrica BKS.

Anul 1938 a însemnat pentru BKS dezvoltarea cilindrului rotund, revoluționând construcția sistemelor de securitate – a fost primul sistem modular de blocare a cilindrilor din lume.

cilindru_bks_1938

O altă etapa la nivel european a fost în 1950 odata cu dezvoltarea sistemelor anti-panică, cu care se pot deschide ușor ușile încuiate din interior. În 1989 a fost dezvoltat și comercializat primul cilindru electronic – un produs care dovedește că BKS continuă să se dezvolte și să îmbunătățească permanent portofoliul de produse.

Din 1983, BKS face parte din grupul Gretsch-Unitas ( G-U ), producător important la nivel internaţional de echipamente și accesorii de siguranță pentru ferestre și uși precum de sisteme automate de deschidere a ușilor. 
BKS_2016

Ca marca a Grupului G-U, BKS dezvoltă și produce în principal sisteme și broaște antipanică și sisteme de securitate pentru ușile de evacuare. Pentru controlul accesului sunt oferite soluții mecanice și electronice.
Astăzi, la sediul central din Velbert, lucrează aproximativ 590 de persoane în proiectare, producție și administrare, spaţiile de birouri și producţie având o suprafață de aproximativ 60.000 m².

Produsele BKS și soluțiile de sistem pot fi găsite în clădirile rezidenţiale, în clădiri publice reprezentative sau în clădiri industriale sau de birouri. Printre cele mai reprezentative proiecte este Elbphilharmonie, finalizată în 2016, care a fost echipată cu încuietori BKS la sistemele pentru căile de evacuare și salvare. Alte proiecte importante echipate cu soluții BKS: Gara Centrală din Dresda, Banca Centrală Europeană din Frankfurt, Muzeul Guggenheim din Bilbao.

 

G-U România  www.g-u.ro