Meniu principal

Balamaua de duş ca soluţie universală!

balamale-dus

Doreşte cineva uşi din sticlă la un super preţ? „Meştereii” români au soluţia miraculoasă!
Balamaua de duş … neapărat din inox strălucitor şi obligatoriu no name,  „Made in China”.
Mai contează că aceste balamale sunt făcute pentru o cu totul altă utilizare? Nu … sunt ieftine, strălucitoare şi rezolvă rapid şi eficient problema unui client „pretenţios”. Cum arată la final, cât de bine funcţionează şi ce garanţie există pentru o asemenea soluţie, nu mai contează. Lucrarea este terminată, banii s-au încasat iar următorul client este deja la rând!
Dacă pentru lucrările din „rezidenţial” este explicabil datorită faptului că o persoană neavizată nu cunoaşte produsele şi se bazează exclusiv pe „profesionalismul” furnizorului/montatorului, este de neînţeles cum astfel de soluţii au fost acceptate şi în cazul lucrărilor mai serioase, la care beneficiarul a plătit designeri, arhitecţi şi firme de construcţii! Mai jos este o poză a unui interior dintr-o vilă evaluată la câteva milioane, fotografia făcând parte din mapa de prezentare a imobilului.
Să facem un calcul aproximativ: 3 balamale x 25 euro + un mâner de 25 euro – total feronerie 100 euro; sticla 80 euro, manopera standard 120 euro – total 300 euro + TVA. Oare cât apare pe devizul firmei montatoare? Dar pe cel al firmei de construcţii? Cu siguranţă clientul final a plătit peste 500 de euro pentru o astfel de uşă! Sunt cazuri concrete în care s-a ajuns si la 800 de euro pentru ceva similar.
glass_hinge

Revenind la prima fotografie … aceasta este luată de pe site-ul unei firme importatoare de feronerie şi care asigură şi montajul uşilor din sticlă.
În afara balamalelor de duş sar în ochi lufturile inadmisibil de mari între foile de sticlă şi perete; probabil depăşesc 10 mm, deşi recomandările sunt de max. 4 mm ( din câte se observă golul de uşă nu este drept, în partea de jos sticla fiind mult mai apropiată de căptuşeala din lemn ). Indiferent de motive, poza respectivă nu are ce căuta în portofoliul de lucrări a unei firme; dacă aşa arată o lucrare reprezentativă, oare cum arată o lucrare normală şi banală?
usa-doua-canate

Cât despre balamalele de duş, recomandarea este să fie folosite doar pentru ce au fost proiectate: la cabinele de duş. Se poate solicita, eventual, măcar o certificare ( trebuie să respecte EN 14428 ), preţul de 25 de euro/balamaua sticlă-sticlă este pentru cele brănduite, cele no name costând până la 12-13 euro/bucata.
shower-hinges