Meniu principal

Avize ISU obţinute ilegal, prin falsificarea ştampilelor şi autorizaţiilor

aviz_documentatie

Un fenomen mai nou, apărut pe fondul aplicării mult mai stricte a legislaţiei din domeniul securităţii la incendiu.
Extrem de periculos, acesta evidenţiază nivelul de inconştienţă la care s-a putut ajunge în acest moment, totul după ce a existat un eveniment Colectiv şi după ani întregi de campanii naţionale anticorupţie.

Pe scurt, documentaţia pentru obţinerea avizului ISU este complet contrafacută, fiind falsificate semnăturile şi autorizaţiile unor proiectanţi sau verificatori de proiecte reali. Mai mult decât atât, se pare că dosarele cu documentaţia falsificată au obţinut suprinzător de uşor avizut ISU, în condițiile în care proiectanţii şi verificatorii reali întâmpină destul de multe probleme din partea autorităţilor atunci când le sunt avizate lucrările.

Si cum nu este suficient doar să falsifici ştampile si autorizaţii,  important fiind şi semnătura cui o falsifici, unele persoane au considerat că numele D-lui Onutu Lohengrin, Preşedinte al Asociaţiei de Securitate la Incendiu a Construcţiilor ( ASIC ) şi consultant în securitate la FDS Consult SRL este perfect pentru a fi folosit în acest scop. Însă, ghinion, lumea în construcţii este într-adevăr prea mică, s-a aflat iar reacţia nu s-a lăsat aşteptată, deocamdată situaţia fiind făcută public pe contul său de Facebook.

Lumea mică din construcții – șarlatani vs. realitate:
„Aparent sunt mulți beneficiari, piața este încinsă, mafioții se pot pierde prin mulțime, neobservați….., niște inconștienți ne-au falsificat ștampilele și autorizațiile, obținând avize, ( proiectele au fost facute la „vrăjeala” în numele nostru și cu autorizațiile noastre, săli aglomerate, etc., cu ștampile inventate. Cum se poate așa ceva când toată lumea ne cunoaste, cum se poate așa ceva când lumea proiectarii este mică? Cum se poate așa ceva după zeci de ani în care ne-am chinuit să ne luăm autorizatiile și diplomele … ? Cineva trebuie să plătească, am descoperit ștampile aplicate în fals, în care asociatul meu este declarat verificator de proiecte autorizat IGSU etc, aviz ISU obținut în baza lor, niște falsuri ordinare……în urma cărora s-a luat avizul din prima. … „

 

facebook_Onutu_Lohengrin

Deocamdata acestea sunt singurele informaţii pe care le avem, aşteptăm şi o reacţie din partea autorităţilor, aceste falsuri fiind descoperite la Piteşti, în judetul Argeş.

Sursa: Cont facebook Onutu LohengrinPreşedinte al Asociaţiei de Securitate la Incendiu a Construcţiilor ( ASIC ) şi consultant în securitate la FDS Consult SRL