Meniu principal

Autoportantele, cea mai comoda soluție pentru intrările exterioare

autoportante_vertical_design (5)

Autoportantele (porți culisante în contragreutate) reprezintă soluția ideală pentru închiderea incintelor industriale sau rezidențiale.
Construcția robustă, funcționarea silențioasă și garanția de zece ani pentru rezistență la rugină le fac potrivite pentru intrările halelor industriale, parcărilor, piețelor, spațiilor comerciale, unităților militare, spitalelor etc.
Autoportantele oferite de Vertical Design pot acoperi goluri de până la 24 m.

Principalul avantaj al autoportantelor în fața porților glisante obișnuite este dat închiderea și deschiderea fără contact cu solul. Nefiind prevăzute cu șine, culisarea laterală a autoportantelor nu este împiedicată de factorii de mediu: depuneri de pământ, noroi, gheață, zăpadă. În plus, datorită dispozitivului pentru reglarea distanței până la nivelul solului, se poate corecta poziția porții. În felul acesta, se permite amplasarea autoportantelor chiar și în zone care nu sunt perfect orizontale, pe teren instabil: prundiș, iarbă, bitum.autoportante_vertical_design (4)

Autoportantele se montează cu ajutorul a două perechi de role încastrate într-un bloc solid de beton. Ansamblul de role glisează printr-o șină fixată în partea inferioară a porții. Culisarea porții se face paralel cu gardul incintei, economisind spatiu. Autoportantele pot fi acționate atât manual cât și electric, controlate prin intermediul unui selector cu cheie, a unui panou de comandă sau pe bază de telecomandă.  Motoarele prin care se asigură funcționarea electrică sunt alese în funcție de masa proprie a porților. Acestea sunt prevăzute cu fotocelule care opresc deschiderea/închiderea porții la contactul cu un obstacol și cu numeroase elemente de siguranță.

Timpul de montare este mai scurt decât în cazul porților clasice, fiind nevoie doar de săparea unei gropi în care se fixează scheletul metalic al porții și acoperirea acesteia cu beton. Sistemul a fost proiectat astfel încât să asigure rezistența crescută la intemperii și necesități reduse de service și mentenanță.

Ca și design, autoportantele vin vopsite în cinci culori standard, dar poti fi personalizate la cerere în orice culoare RAL. De asemenea, grilajele sunt disponibile în mai multe modele.

Detalii despre companie și alte produse: www.vertical.ro