Meniu principal

Aşteptând în faţa unor uşi de ambasade

paris-coada-votare

O mare mizerie, imposibil de comentat ….

viena

… un fragment al unei scrisorii deschise transmisă de o studentă din România care studiază la Londra credem că este suficient:

londra

Mulţumim pentru că ne amintiţi încă odată ce ne-a făcut să plecăm din ţară

Românii din diaspora nu au ieşit la vot pentru că au fost «aduşi» cu autobuzele. Românii din diaspora au ieşit la vot pentru că este dreptul lor şi responsabilitatea lor morală.
….
Era dreptul meu să votez după ce am lucrat cinci luni fără salariu în România, înainte să plec. Era dreptul meu să votez pentru a mai salva ceva din învăţământul românesc, mutilat deja. Era dreptul meu să votez pentru viitorul unei ţări la al cărui buget, involuntar cotizez.
Şi totuşi, nu am putut să îmi exercit dreptul, domnule ( … ).
Pentru că după opt ore de muncă, am vrut să fiu un bun cetăţean pentru ţara care m-a aruncat ca pe o măsea stricată. Dar în faţa mea erau deja peste 1.000 de oameni şi din partea consulatului nu a existat nicio colaborare. Intră o persoană la 10 minute, iar declaraţiile pe proprie răspundere erau de negăsit. Zero cooperare şi la asta se adaugă şi o atitudine zeflemitoare a celor care trebuia să asigure buna desfăşurare a lucrurilor.

Dar astăzi, domnule ( … ), mi-aţi încălcat un drept fundamental, mie şi altor câteva sute de mii de români”

Articolul şi scrisoarea completă pe Adevărul

Sursa foto şi mult mai multe informaţii pe: Opinia Timişoarei şi HotNews