Meniu principal

ASSA ABLOY preia controlul companiei elvețiene Agta Record AG

assa_abloy_record

ASSA ABLOY a semnat cumparărea a 39% din acțiunile producătorului elvețian AGTA Record AG, aceste acțiuni adăugându-se la participația anterioară ASSA ABLOY de 54%.
Odată cu finalizarea achiziției, care va fi supusă aprobării către autoritățile antitrust ale UE, ASSA ABLOY va deține aproximativ 93 la sută din capitalul social și drepturile de vot ale societății, urmând ulterior să faca o ofertă publică pentru cumpărarea restului de acțiuni.

Prețul tranzacției a fost de aproximativ 502 milioane de euro, ceea ce corespunde unui preț de achiziție pe acțiune AGTA de 70 de euro, plata fiind făcută printr-o filială elvețiană deținută integral de ASSA ABLOY.

„Aștept cu nerăbdare să primim AGTA Record și pe toți angajații săi în ASSA ABLOY GROUP. Sunt convins că ASSA ABLOY este o casa foarte buna pentru AGTA, fiind un plus strategic important de competențe, produse și servicii.
Acest lucru va consolida poziția ASSA ABLOY pe piața extrem de competitivă a sistemelor de intrări automatizate”
a declarat Nico Delvaux, Presedinte si CEO al ASSA

AGTA Record AG, cu sediul în Fehraltorf, este un producător elvețian de sisteme automate de uși. Compania, prezentă direct în 17 țări cu filiale, produce, vinde, instalează și întreține sisteme automate pentru uși la nivel mondial. AGTA Record AG are 2.600 angajați iar în 2018, vânzările s-au ridicat la aproximativ 374,4 milioane de euro.

www.assaabloy.com