Meniu principal

Assa Abloy a achiziționat cunoscutul producător elvețian de garnituri retractabile pentru uși Planet GDZ AG

PLANET_Tagelswangen

Assa Abloy a achiziționat compania Planet GDZ AG, o companie lider în domeniul garniturilor retractabile și a sistemelor de protecție pentru degete. Compania are sediul în Tagelswangen, lângă Zurich, iar pentru 2018 este preconizată o cifră de afaceri de 15,4 milioane de euro, realizată cu cei 55 de angajați.

Cu această achiziție, grupul suedez dorește să-și consolideze poziția de lider în furnizarea soluțiilor de închidere și a sistemelor de securitate în jurul ușii.
„Odată cu achiziționarea compania Planet, Assa Abloy a crescut și a câștigat o altă poziție în Elveția și în zona DACH ( Germania, Austria și Elveția ) și a completat propriul său portofoliu de produse”, a declarat Stefan Fischbach,  Assa Abloy Market Manager DACH.
Managementul companiei elvețiene Planet consideră integrarea ca pe un pas pozitiv pentru viitor: „Assa Abloy deschide noi piețe și noi oportunități de vânzări pentru Planet”, explică Managing Director Andreas Dintheer. Ca parte a grupului, compania elvețiană are posibilitatea de a valorifica punctele forte ale ambelor companii și de a le servi pe clienți chiar mai bine decât până acum. În plus, pentru angajați ar fi create mai multe resurse și oportunități pe termen lung, adaugă René Gyger, CEO Planet.

Planet va continua să funcționeze ca o afacere independentă sub conducerea echipei de manageri actuali. Prin urmare, achiziția nu are un impact negativ asupra angajaților existenți, iar locația din Tagelswangen rămâne neschimbată.

www.assaabloy.com