Meniu principal

Arhitectura Häfele prezentă în Youth Hostel Bayreuth,  proiectul pilot al unei generații noi de hosteluri

București, 18 iulie: Häfele, compania lider în feronerie și sisteme electronice de control al accesului, alături de German Youth Hostel Association (DJH) lansează proiectul Youth Hostel Bayreuth și duce la un alt nivel noțiunea de hostel. Inspirat din conceptul „Youth Lab”, marca Häfele, DJH și-a extins misiunea inovatoare și a transformat prima construcție a Asociației Bavareze de Stat, ce încă din anul 1970 se dorea a fi un simbol pentru o nouă generație de hosteluri. Încă o dată, Häfele a fost un partener competent în procesul de consultanță și planificare, o funcție centrală de pe urma căreia construcția a beneficiat.

Conceptul „Youth Lab”, expus de Häfele în anul 2013 în cadrul târgului BAU, a reprezentat o cameră a viitorului în regim hostel ce a câștigat nenumărate premii. La acea vreme, provocarea pentru Häfele (în colaborare cu studenții și Prof. Ruth Berktold, YES Architecture, Munchen) a fost de a proiecta o cameră multifuncțională și confortabilă cu șase paturi, ce se poate transforma într-o cameră destinată familiei cu doar câteva mișcări.

Naveta viitorului a aterizat
Portofoliul Häfele este destinat tuturor celor care caută soluții noi în domeniul arhitecturii, de la proiectarea unor concepte de mobilier ce poate fi transformat în diferite moduri, până la produse inovatoare dezvoltate pentru construcții durabile.  

„Arhitectura Häfele este precum 007. O vizită la showroom-ul din Nagold dezvăluie posibilitățile infinite de funcționalitate pe care Häfele le oferă, dar este și o inspirație pentru cei din domeniul construcțiilor. În mod inevitabil, ajungi să pleci cu idei complet noi și nebunești”, afirmă Ralf Weixler, Manager al Departamentului de Construcții și Imobiliare din cadrul DJH State Association Bavaria.  De fapt, Youth Hostel Bayreuth, cu forma sa unică de stea cu trei colțuri, arată ca o navă spațială care a aterizat între Universitate și parcul acvatic Kreuzsteinbad. Cele trei aripi cu dimensiuni diferite ale clădirii sunt legate de fațadă, pentru a forma o înfățișare organică și omogenă. În interior, pereții din beton se armonizează creativ cu structura acoperișului de lemn, iar finisajele din pin ale anexelor sunt în contrast cu culorile luminoase și vesele ale mobilei. Tronsoanele în formă de tribună conectează ambele etaje ale clădirii, atât în ​​interior, cât și în exterior, iar terasele creează o legătură cu spațiul sportiv și zona de agrement din jur.

Dialock: În viitor, nu există loc pentru suportul de chei
Foaierul mare, care este deschis peste ambele etaje, este situat unde se întâlnesc cele trei aripi ale clădirii. Această intrare centrală cu scări și lift este inima comunicativă a clădirii, dar și locul unde se găsește recepția – cu camerele de administrare în partea din spate și o sală generoasă de mese, inundată constant de lumină naturală. Forma futuristă a recepției semnalează că acela este „centrul de comandă”, unde oaspeții își fac check-in-ul, iar în loc de cheile tradiționale, aceștia primesc carduri moderne de identificare și acces controlat Häfele Dialock. Cu o tehnologie pasivă a transponderului, ele comunică cu terminalul Dialock DT 700 și permit deschiderea și închiderea camerelor de oaspeți.
Hafele_Youth_Hostel_Bayreuth_comunicat

Multifuncțional cu peretele Slido: Trei devin cinci
Ceea ce diferențiază hostelurile din Germania de alte hoteluri și hosteluri este misiunea educațională de peste 100 de ani ca partener al școlilor naționale și internaționale. De aceea, hostelul din Bayreuth include, de asemenea, o zonă vastă destinată seminariilor. La etaj, există două săli de seminarii mai mici și o sală mai generoasă, lângă o cameră multifuncțională. Sala mare poate fi împărțită în două sau trei zone de training separate, accesibile din coridor, folosind sistemele despărțitoare Slido Wall de la Häfele. Acest lucru creează nu numai o separare vizuală, dar și una acustică. Instalațiile de izolare fonică din panourile ce ating podeaua și tavanul oferă valori de reducere a sunetului de până la 57 dB. Atunci când camera este utilizată ca o singură zonă, elementele pot fi ușor deplasate în câțiva pași și strânse într-un pachet de-a lungul peretelui pentru a economisi spațiu.
Hafele_Youth_Hostel_Bayreuth_9

 

Prezentarea întreg proiectului Youth Hostel Bayreuth și comunicat complet sunt disponibile la secțiunea specială, click aici