Meniu principal

Arhitecţii ca „grup ţintă”

arhitect-sectiune

Este cunoscută atenţia pe care o acordă marile companii arhitecţilor: sunt tipărite cataloage speciale, se organizează seminarii sau conferinţe, se trimit invitaţii la târguri sau sunt organizate excursii de documentare şi prezentare în fabricile proprii.

Dar cel mai important canal pe care îl folosesc cu succes marii producătorii de uşi este internetul; au dezvoltat secţiuni speciale dedicate arhitecţilor în care este arhivată documentaţia tehnică completă, texte deja pregătite pentru a putea fi înserate în caietele de sarcini precum şi fişiere în format dwg care pot fi introduse direct în planurile clădirilor.
bgPrin aceste miniportale specializate se realizează două lucruri importante: în primul rând arhitecţii mai „comozi” au la dispoziţie fişierele deja pregătite pentru a fi introduse în proiecte iar în al doilea rând sunt eliminate o mare parte din confuziile care pot apărea ulterior privind caracteristicile uşile/sistemelor figurate în tablourile de tâmplărie ( există fişe cu toate caracteristicile tehnice ).

Pentru exemplificare, mai jos sunt link-urile către secţiunile dedicate arhitecţilor de pe site-urile a două mari companii europene. După completarea unor formulare sumare se poate accesa direct întreaga documentaţie pusă la dispoziţie.

Novoferm – link

– fişiere în format dwg, dfx
– configurator de uşi
– texte în format Word pentru caietele de sarcini
– broşuri şi liste de preţuri

novoferm

 

Hörmann – link

– 8.000 de desene în format dwg, dfx sau pdf
– informaţii tehnice pentru 660 de produse Hörmann
– texte în format Word pentru caietele de sarcini

hormann