Meniu principal

Apartamentul 22, un inedit jurnal online al unei renovări de succes

dek_1

O familie tanără din Bucureşti care şi-a renovat anul trecut în regie proprie apartamentul cu 4 camere, şi-a propus să descrie pas cu pas întreaga experienţă pe un blog şi pe o pagină de Facebook special creată în acest scop.

“Am ţinut un jurnal online al acestei renovări, de la plan la execuţie, pentru că am vrut să împărtăşim experienţa noastră tuturor celor interesaţi de viitoare lucrări similare. Am adunat toate informaţiile pe un mini-blog, în speranta că le vor fi de folos şi altora care fac renovări la bloc. ”, a declarat pentru Misiunea Casa, Oana, proprietara Apartamentului 22

Şi cum secţiunea dedicată alegerii uşilor de interior este pe departe cel mai bun text de prezentare întâlnit de noi până acum, cu detalii legate de marci, preţuri sau instrucţiuni şi secrete de montaj, redăm mai jos doar câteva pasaje:

„Uşile de interior sunt un subiect foarte important într-o renovare. De unde cumpărăm uşi de interior? Şi ce fel de uşi de interior alegem? Iată experienţa noastră:

show_room_usi

Răspunsurile celor din diverse magazine ne-au cam dezumflat. Ba preţurile erau prohibitive ( între 1.500 și 2.500 de euro! ), ba nu se puteau face pentru că erau atipice şi ei nu lucrau decât cu uşi standard. … După o vreme ne-am cam restrâns cercul de preferinţe la doar 3 branduri: Classen, Porta Doors şi Prum. Primele două sunt branduri poloneze, cel din urmă este nemţesc.”
….
„Până la urmă, din toate variantele pe care le-am analizat, am decis să mergem pe uşi de interior Prum de la Deko Doors, distribuitorul lor în Bucureşti. …
Uşile pe care le-am ales noi  erau din gama standard, albe simple, finisate cu melamină CPL. Preţul? O uşă era 173 de euro, la care s-au adăugat alţi  16 € pentru a avea interior din placă tubulară + 26 € montaj + 22 € mâner mai deosebit. Total preţ uşa interior = 237 € / bucată, adică aproape 1.100 de lei cu totul inclus. Dacă mai adăugăm şi uşile glisante, care au fost fixul nostru şi s-au dus spre 4.000 de lei, am ajuns la un total de  aprox 2.000€ pentru tot ce ne trebuia în #apartamentul22.”

renovare_apartament_detaliu_1 … „Două minusuri minore referitoare la montaj. În holuri a rămas un mic spaţiu sub tocuri, pentru că ele au fost aşezate pe gresia din băi, iar băile erau un pic mai înalte din cauza pantei. Probabil ar fi trebuit decupate altfel, dar am rezolvat eu ulterior umplând acele goluri cu nişte mastic special ….
Oamenii care au făcut montajul au lucrat cu grijă, nu s-au grăbit deloc, au făcut-o „bătrâneşte” şi le-a ieșit exact cum trebuia. Iar uşile arată impecabil. Calitatea este vizibilă, sunt foarte silenţioase la închidere, iar „look & feel”-ul este cu adevărat premium, deşi noi am cumpărat ceva din gama entry-level.”
renovare_apartament_final

Dacă pasajele de mai sus v-au trezit interesul, articolul complet ( cu explicaţii detaliate şi extrem de multe fotografii ) este disponibil pe site-ul Apartamentul 22 click aici, recomandarea noastră fiind să fie citit cu atenţie de toţi cei care doresc să-şi renoveze apartamentul.

www.apartamentul22.ro