Meniu principal

Anaberger a preluat de la Aplast două fabrici de uşi şi ferestre

aplast_fabrica

Grupul Anaberger din Austria ( parte a fondul de investiţii CEE Special Situations Fund, ai cărui principali finanţatori sunt BERD şi o divizie a Băncii Mondiale ) a cumpărat două fabrici de uşi şi ferestre din judeţele Ilfov şi Prahova, de la Aplast Wood Industry şi Glass District,  tranzacţia fiind avizată în acest moment şi de Consiliul Concurenţei.

Operaţiunea de concentrare economică are la bază un contract de vânzare-cumpărare încheiat în data de 13.10.2015, între Tassal Group Ltd. (în calitate de vânzător) şi Anaberger Holding GmbH (în calitate de cumpărător), prin care Anaberger Holding GmbH achiziţionează 100% din părţile sociale ale Aplast Wood Industry S.R.L. şi Glass District S.R.L. – extras din Decizia Consiliul Concurenţei

Grupul Anaberger este un fond realizează investiţii controlate în entităţi şi industrii care întâm­pi­nă dificultăţi operaţionale, ma­nageriale şi financiare şi care necesită schimbări ime­diate şi importante de redre­sare, precum restructurări fi­nan­ciare şi operaţionale. CEE Special Situations Fund mai are în portofoliul în România, tot prin intermediul Anaberger, compania Bravo Trading care deţine in Fundulea ( jud. Calarasi ) o linie de producţie pentru sisteme metalice de acoperire.
Cele două fabrici din Ilfov si Prahova achiziţionate, au avut o cifră de afaceri cumulată de 35 milioane de lei, au raportat împreună pierderi 6 milioane de lei având 150 de angajaţi.

Decizia Consiliului Concurenţei poate fi citită aici .