Meniu principal

Alukönigstahl: sistem de control acces pentru uși Schüco DCS

 

schueco_dcs_pagina

Schüco Door Control System (DCS) – acces la mai multă siguranţă şi mai mult confort

De la lansarea lui în 2014 sistemul Schüco DCS pentru uşile de intrare a primit mai multe premii de design. Complexitatea acestui sistem de management al uşilor, care îmbină mai multe funcţii ( acces control, comunicare cu uşa de intrare, sisteme de siguranţă pentru evacuare, etc. ) cu un design absolut elegant a fost remarcată şi apreciată încă de la lansare. Potrivită atât pentru construcţiile noi, cât şi pentru renovări, uşa cu suprafaţa din sticlă neagră, foia mobilă coplanară şi modulele înserate în toc sau în blatul uşii impresionează de la prima vedere prin aspectul nobil, preţios pe care il transmite întregii construcţii.

Din punct de vedere tehnic se pot alege şi combina module ( identice ca dimensiuni şi cu aspect exterior unitar ) pentru aplicaţiile dorite, de exemplu modul luminos pentru afişarea numărului casei, tastatură pentru introducere cod numeric sau senzori de prezentă. Toate acestea se pot integra în profilul de toc, pe perete sau pe panelul uşii, în ordinea şi la înălţimea dorită de beneficiar. Alte module disponibile pentru aplicaţia de comunicare sunt: videocamera, microfon/difuzor, sonerie, cititor de cartele sau modulul cu recunoaşterea amprentei.

schuco_door_control_system_dcs_exterior

Pentru clădiri de birouri, pe lângă funcţia de control acces, sistemul Schüco DCS oferă şi posibilitatea de echipare cu module specifice căilor de evacuare: buton cu cheie sau buton de panică, verificate şi testate conform normelor specifice. Pentru cei care doresc şi mai multă tehnologie, este disponibil acum modulul cu ecran tactil pentru Schüco Door Control Systems (DCS), o inovaţie în domeniul managementului uşilor.
panou_lista_apartamente_Schüco_DCS

Ecranul cu diagonala de 4 inch se integrează elegant în profilul de toc. Acesta este la fel de simplu de folosit ca şi un telefon inteligent. Modulul îndeplineşte concomitent mai multe funcţii de comunicare cu uşa combinată cu control accesul. Afişarea numărului casei, sonerie cu lista de apartamente, derulabilă, coduri numerice de acces, videointerfon şi deschidere automată a uşii sunt componente standard ale sistemului.

panel_schueco_dcs_control_accestastaura_schuco_dcs

Sistemul Schuco DCS  a fost premiat în repetate rânduri: Red Dot Award, iF Product award şi Design Plus powered by Light + Building.

premii_design_schuco_dcs

Schuco DCS Touch Display – premiat la German Design Award 2018

german_design_word_2018


♦  Ecranul tactil Schuco DCS Touch Display

Schuco DCS Touch Display se poate programa individual. Şi totuşi, cum funcţionează? Senzorul de mişcare al camerei video activează sistemul cand o persoană se aproprie de intrare. La o casă unifamilială, în locul numărului casei apare simbolul soneriei şi numele locatarului. De asemenea, este vizibilă o siluetă portret care poate fi înlocuită cu o fotografie reală a rezidentului. La clădirile de locuinţe multifamiliale, numărul casei este înlocuit cu o listă de sonerii, în ordine alfabetică care poate fi derulată. Dacă vizitatorul atinge simbolul sonerie pe afişaj, apelul este declanşat şi confirmat cu un ton de apel. 

camera_schuco_dcs

Camera video transmite imaginea vizitatorului la unitatea internă ( statia Schuco video de interior sau telefon IP video, SmartPhone, tabletă, softphone ), astfel încât rezidentul poate vedea cine este la usă, fără a o deschide. Unghiul de acoperire larg al camerei video permite o imagine de ansamblu confortabilă a zonei de intrare. Dacă proprietarul decide să contacteze vizitatorul prin intermediul interfonului, pe ecranul exterior apare simbolul unei guri. Ambele persoane pot comunica acum între ele. În cazul unei zone cu zgomot ambiental puternic, intră în funcţiune suprimarea automată a zgomotului de fundal şi reglarea volumului, asigurând o comunicare optimă. Când rezidentul acţionează tasta de deschidere a uşii, pe ecran se afişează un simbol al uşii şi vizitatorul poate deschide uşa.

O persoana autorizată să deschidă uşa poate trece de la ecranul cu sonerii la ecranul cu taste. Prin tastarea codului numeric personal stocat deja se poate deschide uşa. Ecranul tactil DCS Touch permite, de asemenea, gestionarea accesului în funcţie de timp, programabil pe ore sau pe zilele săptămânii – de exemplu, pentru furnizorii de servicii care ar trebui să intre în clădire doar la anumite momente definite în prealabil.

Ecranul tactil Schuco DCS stabileste noi standarde şi în ceea ce priveste siguranţa: afişajul este protejat mecanic şi este criptat cu unitatea de comandă din interior. În cazul in care modulul este furat, conectorul securizat din unitatea interioară separă reţeaua astfel încât broasca să nu poata fi deblocată si reteaua internă nu poate fi accesată.


 Aplicaţia Schüco BlueCon

La începutul anului 2017 a fost lansat un nou modul pentru sistemul de control acces: Schüco BlueCon. Acesta face posibilă deschiderea uşii de intrare fără cheie, prin comandarea usii cu telefonul smart personal, prin tehnologia bluetooth.

Modulul ascuns în falţul uşii verifică autorizarea de acces la aproprierea unei persoane. Prin aplicaţia Schüco BlueCon se poate seta dacă uşa se va deschide automat sau manual. Autorizaţiile de acces pot fi stabilite individual, flexibil şi personal. Tehnologia îndeplineşte cele mai înalte standarde de sigurantă şi este deja diponibilă.schueco_bluecon_dcs

Aplicaţia Schüco Blue Con este acum disponibilă pentru Android si iOS şi poate fi descărcată din respectivele magazine. Este uşor de folosit şi de configurat. Utilizatorul poate configura trei variante pentru deschiderea uşii: funcţia autodeblocare permite deblocarea şi deschiderea automată a uşii de îndată ce este stabilită conexiunea Bluetooth între modul şi telefonul inteligent. Alternativ, uşa poate fi deschisă manual – prin selectarea în aplicaţie sau cu ajutorul funcţiei ” glisaţi pentru deblocare”.

Administratorul modulului de control acces are în aplicaţia sa opţiunea de a atribui permisiuni individuale fiecărui utilizator:

  • permanent: fără limită de timp şi dată
  • periodic: perioade fixe, recurente
  • timp limitat: acces unic

Administratorul are o imagine de asamblu a comenzilor care au fost emise şi a circulaţiei pe uşa respectivă.

Folosind tehnologia dublă de criptare AES 128 biti, sistemul îndeplineşte cele mai înalte cerinţe de securitate: broasca poate fi resetată la setările din fabrică numai de către administrator. În plus, cheile digitale sunt reînnoite la fiecare 24 de ore ( interval reglabil individual ). Dacă telefonul smartphone este pierdut, schimbarea parolei contului de utilizator în aplicaţie şi resetarea modulului la setările din fabrică pot împiedica accesul terţilor.


AKS_logo

 

 

Detalii şi informaţii suplimentare:
Alukönigstahl SRL
Bucureşti – sector 3
Bd. Unirii, nr.64, bl.K4
telefon – 021 327 77 80, 021 326 48 60
office@alukoenigstahl.ro, www.alukoenigstahl.ro

catalog_prezentare_schuco_dcs_romana
Catalog prezentare (lb. romană)

catalog_prezentare_schuco_dcs_engleza
Catalog prezentare (lb. engleză)

Foto şi video: © 2018 Schüco International