Meniu principal

Alukönigstahl România raporteaza o cifră de afaceri de 21,5 milioane euro în 2018

alukonigstahl_vox_technology_park_timisoara_2019

Comunicat de presă, București 20 martie 2019

Alukönigstahl, specialistul în sisteme de aluminiu, otel si PVC de cea mai înaltă calitate, anunţă o cifră de afaceri de 21,5 milioane de euro pentru anul 2018, în creștere cu 20% comparativ cu anul precedent. Pentru anul în curs, compania estimează o creștere a business-ului cu aproximativ 10%.

Rezultatele pozitive se reflectă și pentru afacerile din Republica Moldova, unde Alukönigstahl este prezent din anul 2016, iar anul trecut a înregistrat afaceri în creștere cu 25% faţă de anul 2017. Unul dintre cele mai reprezentative proiecte este sediul StarNet, din Chișinău.

„Am avut un ritm accelerat in 2018, cu multe livrări pentru birouri, dar și pentru zona rezidenţială, iar rezultatele reflectă astăzi eforturile susţinute ale întregii echipe. Si anul acesta numărul proiectelor este în creștere, chiar dacă primele luni au fost mai lente, fapt pentru care estimăm ca vom depăși 23 milioane de euro. În plus, ne propunem să atragem mai multi parteneri, să ne îmbunătăţim logistica, să investim în training-uri și specializări pentru angajaţi și parteneri, dar și să lansăm produse speciale”, declară Attila Beer, Administrator Alukönigstahl România și Republica Moldova

Majoritatea proiectelor, aproximativ 75%, o reprezintă zona de office pentru care compania a livrat atât sisteme clasice, montant rigla: Schüco FWS 50, cât și pentru faţade modulare, mai ales la clădirile de mare anvergură. Observăm că, în prezent, se urmărește ca tot mai multe construcţii să aibă izolări termice de top, prin urmare și cererea pentru aceste materiale (seriile High Insulation si SuperInsulation) este în continuă creștere.

alukonigstahl_attila_beer_binarium_cluj

Restul livrarilor de sisteme arhitecturale se îndreaptă către segmentul rezidenţial și alte construcţii precum: hoteluri, retail, spitale, clădiri culturale, printre care amintim: 102 The Adress, Nathex Work & Living și Vivido Cluj Napoca, Hotel Hilton Garden Inn, Hotel IBIS Arad, Hotel Moldova Bacău, Theodora Golf Club Alba Iulia etc. În 2019, solutiile tip Smart Building joaca un rol tot mai important atât pentru spaţiile de locuit cât și pentru birouri. 

Alături de partenerul său strategic – Schüco, compania Alukönigstahl aduce pe piaţa locală soluţii de avangardă: sistemul de ferestre AWS 75 PD.HI – un sistem de ferestre din aluminiu, cu adâncime 75mm în construcţie Panorama Design și caracteristici termice High Insulation, platforma de uși glisante ASE 60/80, cu profile cu izolaţie termică foarte bună, cu adâncime de 60 si 80 mm, soluţiile de uși de balcon cu prag zero, soluţii de ventilaţie descentralizată cu recuperare de căldură, noi sisteme de tâmplărie rezistente la foc. 

Din portofoliul de noutăţi al partenerului său Jansen, Alukönigstahl propune ca soluţii pentru renovarea clădirilor de patrimoniu sistemele de profile din oţel din seria Jansen Arte: Jansen Art’15, Jansen Art’System și Janisol Arte 66. 

Printre cele mai reprezentative proiecte pentru care compania a oferit consultanţă și a livrat sisteme de tâmplărie și pereti cortină amintim: Orhideea Towers, The Bridge II, Bucharest Business Campus, Blue Rose Urban Office Parc, Timpuri Noi Square II, Coresi Business Park Brașov si altele. Un proiect nou este Ana Tower, pentru care s-a elaborat o soluţie specială de perete cortină modular, de tip „all glass”. 

alukonigstahl_the_bridge_bucuresti

 

Despre Alukönigstahl România și Republica Moldova 
Alukönigstahl este o companie de succes, activă în Europa, care se află la a patra generaţie în proprietatea familiei König. Munca în echipă și dezvoltarea inovativă a produselor au propulsat Alukönigstahl în poziţia de lider de piaţă. De peste 60 de ani există o alianţă cu doi producători internaţionali de sisteme: Schüco, leader mondial al sistemelor din aluminiu si experţi in PVC și Jansen, specialist în profile din oţel. 

Din 1995 a fost înfiinţat si Alukönigstahl România, cu sediul central și depozitul în Bucuresti. Împreună cu cei peste 3.000 de parteneri din domeniul investiţiilor imobiliare, arhitecturii și construcţiilor metalice, în ultimii 24 de ani Alukönigstahl România a realizat peste 5.000 de proiecte și construcţii reprezentative, dintre care amintim: Sky Tower, Globalworth Tower, UBC Iași, Cluj și Timișoara. 

Filiala din Republica Moldova a fost înfiinţată în anul 2016, iar în 2018 a fost inaugurat, în Chișinău, un showroom modern, cu o suprafaţă de 120 de mp și care a atras o investiţie de aproximativ 60.000 de euro. 

Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro , www.alukoenigstahl.md , Pagina de Facebook sau de Instagram