Meniu principal

Alukönigstahl România furnizează uși și ferestre din aluminiu Schüco la noua casă solară EFdeN Signature

efden_santier

Cea mai mare competiție de arhitectură și tehnologii integrate, Solar Decathlon a luat naștere în SUA, astăzi aceasta desfășurându-se în 6 regiuni ale globului: America de Nord, America de Sud, Europa, Orientul Mijlociu, Africa și China.
România va fi reprezentată de echipa EFdeN care va participa cu proiectul noii case solare EFdeN Signature, la Solar Decathlon Middle East 2018 din Dubai, în luna noiembrie. Ca etapă premergătoare, noua casă solară EFdeN Signature se construiește în acest moment la Băneasa Shopping City.  Aceasta va fi amplasată timp de 5 luni în parcarea Băneasa Shopping City. Începând cu luna iulie, casa va fi finalizată și deschisă publicului larg, iar până atunci ea poate fi văzută din exteriorul șantierului.

Având o amprentă de 147 mp, locuința EFdeN Signature este inovatoare prin soluțiile propuse la probleme caselor din prezent. Casa este specială prin îmbrățisarea conceptului de “casă în casă”. Astfel, cel mai evident element al casei este structura exterioară, un “shell” (carapace) ce umbrește un spațiu de relaxare în aer liber, asigurând în același timp o luminozitate optimă în casă. De asemenea, EFdeN Signature este o casă inteligentă, sistemele electrice și mecanice fiind controlate de către o soluție de automatizare dezvoltată de către voluntarii EFdeN împreună cu partenerii proiectului. Utilizatorul casei va putea controla iluminatul, temperatura, sistemul de deschidere a ușii și o parte dintre electrocasnice prin intermediul unei aplicații, inclusiv atunci când acesta este plecat de acasă.

În calitate de partener al proiectului Alukönigstahl România furnizează intreaga tâmplărie din aluminiu Schüco – uși, ferestre și un perete cortină.

EFdeN este singurul ONG din România ce dezvoltă locuințe solare cu scop educațional și de cercetare, alături de produse sustenabile și module educaționale atât pentru studenți, specialiști, cât și pentru publicul larg. Proiectul de voluntariat funcționează pe bază de parteneriate strategice și sponsorizări.
Mai multe detalii despre echipă, despre proiect și despre cum vă puteți implica, găsiți pe site-ul www.efden.org