Meniu principal

3 soluţii de la Roto pentru închiderea canatului inactiv al unei uşi

Roto_Safe_canal_inactiv

Plecând de la premiza că securitatea la încuiere şi siguranţa unei uşi în 2 canaturi sunt date nu doar de sistemele care echipează canatul activ ci şi de feroneria care se montează pe canatul inactiv ( secundar ), soluţiile Roto se împart în 3 categorii, în funcţie de confortul şi uşurinţa în utilizare şi în funcţie de gradul de siguranţă oferit: 

Soluţia de bază
Este soluţia clasică de închidere a canatului inactiv care constă în două pârghii care acţionează independent zăvoarele ce se închid în sus şi în jos.
Pârghiile sunt accesibile de pe cantul foii inactive, se pliază cu uşurinţă iar sistemul este recomandat pentru uşile care nu sunt închise/deschise zilnic. 
roto_inactiv_baza

Pârghia de jos are inclusă un sistem de siguranţă de care se cuplează sistemul de închidere montat pe foia activă a uşii făcând practic imposibilă orice încercare de deschidere din exterior.

Soluţia Confort
Spre deosebire de soluţia de bază, la soluţia Confort acţionarea celor două zavoare se face prin intermediul unei spaniolete ( o singură parghie ) care acţionează concomitent zăvoarele de sus şi de jos.
roto_inactiv_confort

Încuietorile V cu came de pe foia activă se închid pe foia inactivă  şi asigură uşii unui nivel mediu de securitate împotriva spargerilor.

Soluţia Premium
Este soluţia care oferă cel mai înalt nivel de securitate şi confort.
Canatul inactiv este blocat prin intermediul unui spaniolete moderne care acţionează ca o parghie. Aceasta este acţionată cu un singur deget, are o formă ergodinamică iar efortul depus este minim datorită arcului inclus în mecanismul intern.
roto_inactiv_premium

Sistemul are Gradul 3 de securitate iar canatul activ poate fi echipat cu sisteme de blocare mecanice sau automate – Tandeo.

Roto România – Tehnologia ferestrelor şi uşilor
info.ro@roto-frank.com, www.roto-romania.ro