Meniu principal

WIŚNIOWSKI, o companie reprezentativă pentru succesul industrie uşilor şi sistemelor de închidere din Polonia

fabrica_wisniowski

După 1989, în Polonia s-a dezvoltat aproape de la zero o industrie a uşilor şi sistemelor de închidere, foarte dinamică şi puternică, vecinătatea Germaniei având un rol important în această dezvoltare; pe de-o parte au existat investiţiile germane iar pe altă parte piaţa germană a asigurat expansiunea industriei poloneze de profil.
Astăzi, toate date statistice plasează Polonia pe primul loc în topul ţările producătoare de uşi ( din lemn sau metalice ) şi tâmplărie termoizolante din Europa.

Dar cum arată companiile care lucrează în aceasta performantă industrie? Prezentăm în doar câteva imagini una din companiile reprezentative, WIŚNIOWSKI, o firmă de familie situată în sud-estul Poloniei, în apropiere de Cracovia.

WIŚNIOWSKI a fost înfiinţată imediat după 1989, având o activitate neîntreruptă de peste 28 de ani în industria uşilor de garaj, a porţilor şi a gardurilor industriale. Compania dispune de propriu centrul de dezvoltare tehnologică, acesta asigurând produselor o calitate și un standard de vârf, îmbunătățind în permanenţă produsele și liniile tehnologice.

WIŚNIOWSKI este o companie care investeşte în mod constant în dezvoltarea sa. Compania are în prezent aproximativ 1.700 angajaţi și este de așteapt să ajungă anul viitor la 2.300 de angajaţi.
Dacă în prezent, spaţiile de producţie pentru uşile de garaj, pentru porți și pentru garduri au aproximativ 100.000 de metri pătrați, în urma investiţiilor care sunt în derulare vor ajunge la peste 230.000 metri pătraţi.
Şi cum asemenea o asemenea forţă de producţie nu poate funcţiona la capacitatea dorită doar livrând pe piaţa poloneză, managerii companiei şi-au propus orientarea către export, în special în Europa, obiectivul fiind ca 35%-40% din producţie să fie livrată în alte ţări.

wisniowski_3

Galerie foto – exterior complex hale şi spaţii de producţie WIŚNIOWSKI.

 

Filmare cu drona – sediu administrativ şi spaţii producţie WIŚNIOWSKI, Polonia.

Sursa foto şi video: www.wisniowski.pl/en/

 

Mai puţin cunoscută în România, compania poloneză WIŚNIOWSKI a livrat deja mai multe produse pe piaţa românească, printre ultimile proiecte la care s-au montat porţi WIŚNIOWSKI fiind cel din Buşag ( Maramureş ) unde firma Americasa a instalat o poartă autoportantă de 12 metri lungime.

americasa_poarta_portantaamericasa_poarta_2

AMERICASA SRL importă, comercializează şi asigură instalarea sistemelor complete de securizare a perimetrelor şi împrejmuire, cu aplicaţii in cele mai diverse domenii de activitate, care respectă normele europene în ceea ce priveşte calitatea, siguranţa şi durabilitatea. Detalii suplimentare  www.americasa.ro