Meniu principal

Uşi pentru „săraci” …

one-riverside

 …. în cadrul unui complex de apartamente luxoase din New York

Extrase dintr-un articol publicat pe Wall-Street România pe 25 iulie 2014

„Oraşul New York a aprobat un plan al companiei de real estate  Extell pentru construirea unui complex înalt de apartamente de lux numit One Riverside Park, în care accesul celor care au plătit un preţ mai mic pentru locuinţe se va face prin intrări separate de ale celor care investesc mai mult.
Planul a fost inscris într-un program numit „Inclusionary Housing Program”, prin care clădirile mari de apartamente sunt aprobate doar dacă includ şi unităţi cu preţ redus. Potrivit site-ului companiei Extell, data de finalizare a complexului este fixată pentru anul 2015.”
Astfel, complexul din New York care va fi construit de Extell va avea 55 de unităţi care vor fi vândute la preţuri avantajoase, iar restul de 219, cu vedere spre râul Hudson, vor avea preţuri mai ridicate. De altfel, intrarea către acestea se va face dinspre bulevard, în timp ce pentru „apartamentele săracilor” calea de acces către locuinţe va fi dosită în spatele clădirii.
….

Clădire luxoasă + cartier de fiţe = lozul câstigător pentru săraci. Preţul plătit, uşile „de serviciu”

„Nimeni nu a spus că scopul este integrarea totală a celor săraci”, spune David Von Spreckelsen, vicepreşedinte senior al dezvoltatorului imobiliar Toll Brothers. „Acum şi politicienii vorbesc despre asta, spunând că aceste uşi din spate sunt groaznice. Cred că este nedrept să ne aşteptăm ca proprietarii de locuinţe cu venituri foarte mari, care au plătit o avere să stea în aceste clădiri, să trebuiască să fie încadraţi în aceeaşi categorie cu chiriaşii cu venituri mici, care sunt foarte norocoşi să stea într-o clădire nouă dintr-un cartier grozav”, explică acesta.

restul articolului pe Wall-Street