Meniu principal

Uşi glisante automate pentru medii umede sau corozive

tormax-doors

În România se instalează încă uşi automate doar după criteriul „preţului cel mai mic”, fapt care ce conduce la folosirea preponderentă a uşilor din gama economică fără a se ţine cont de locul în care se instalează respectiva uşă. Clientul este mulţumit pentru că are o uşă automata iar vânzatorul / instalatorul mai adaugă o uşă în portofoliu.
Dar ce se întâmplă când acesta uşa este instalată la o piscină, pe malul mării, pe plajă sau într-un mediu umed sau coroziv? Mecanismele uşii se corodează, la fel si circuitele electrice / electronice iar uşa se defectează destul de rapid. Au început să apară astfel de situaţii şi la noi, nu doar la mare ci şi la munte, la hotelurile cu piscine unde există diferenţe mari de temperatură între interior si exterior.
ip

Pentru astfel de situaţii sunt producători de uşi automate care au conceput modele speciale, cu respectarea normele de protecţie a carcaselor – la nivel internaţional există codul IP ( Ingress Protection Code ) şi standardul IEC 60529.

Ca exemplificare, prezentăm noua uşă glisantă Tormax iMotion 2301, aceasta fiind proiectată în conformitate cu standardul de protecţie IP65.
TORMAX_IP65Prima cifră – 6 – reprezintă gradul de protecţie împotriva prafului
A doua cifră – 5 – reprezintă gradul de protecţie împotriva apei

Ca diferenţă faţă de mecanismele unei glisante standard, la uşile cu protecţie la umezeală marea majoritate a pieselor sunt realizate din oţel inoxidabil iar componentele confecţionate din alte materiale sunt protejate în carcase din oţel urmărindu-se ca mecanismele de acţionare să fie cât mai puţin expuse mediului exterior.
În rest, acest model de uşi au aceeaşi funcţionalitate şi aceeaşi gamă de setari ca la uşile automate glisante standard, funcţionând normal chiar şi în condiţii extreme.

tormax_detaliipng