Meniu principal

Un exemplu din Germania: Asociația de Asigurare a Calității – broaşte şi hardware

Quality_Association_board

Quality Assurance Association: Locks and Hardware, una din cele mai puternice asociaţii a producătorilor de broaşte şi accesorii din Germania şi-a completat la sfârşitul lunii trecute noul consiliu de adminstraţie.
A fost reconfirmaţi:  preşedintele asociaţiei Richard Rackl ( CES Group ) şi noi vicepreşedinţi aleşi în luna noiembrie 2015 – Wolfgang Landwehr ( Simonswerk ), Alfred Dinkelborg ( Winkhaus ), Martin Barck (Roto) și Joachim Gillert (Assa Abloy SICHERHEITSTECHNIK).
Daniel Gründler (Gretsch-Unitas) și Jürgen Meinhardt (KFV Karl Fliether) au fost de asemenea realeşi în funcţiile de vicepreşedinţi.
Ca membri în noul consiliu de administraţie am fost aleşi Falk Füllgraf (Dr. Hahn) și André Wulfert (FSB Franz Schneider Brakel).
În funcţia de Managing the Quality Association a fost desemnat Stephan Schmidt iar ca președinte a Comisiei de Calitate, a fost aleasă Susanne Bushman (Hoppe Group).

Asociația este o organizaţie a celor mai importanţi producători germani, elaborează ghiduri tehnice, normele şi direcţiile de dezvoltare, urmăreşte punerea acestora în practică și monitorizează calitatea producţiei având dreptul de a da producătorilor sau celor care asigură servicii în acest domeniu, marca de calitate RAL.

♦ ♦ ♦

Ştirea de mai sus, poate nu are o importanţă direct pentru managerii şi specialiştii români din domeniu însă faptul că „greii” din industria feronerie germane se pot asocia, îşi promovează şi îşi apără interesele şi prin astfel de asociaţii poate fi un exemplu de urmat.
Este evident că subdezvoltarea pieţei româneşti, structura acesteia, numărul mic de firme româneşti dar şi mentalitatea / educaţia managerilor români fac imposibilă apariţia unor structuri asociative însă măcar o organizaţie la nivel naţional care să promoveze produsele de calitate şi care să blocheze introducerea pe piaţă a fake-urilor pe care le vedem la tot pasul, poate să se constituie.
Altfel, toţi vor fi în continuare la mâna „meşterilor instalatori” şi constructorilor care solicită doar „ce este mai ieftin” pe motiv ca nu sunt bani, rezultatul final fiind dezastruos pentru toată lumea.
Şi pentru că nu sunt bani şi se doreşte doar „ce este mai ieftin”, la noul sediu al unei primării s-au livrat amortizoare de uşă facturate la 38 euro/buc deşi preţul real de catalog, fără discount, este de 23 euro şi mânere de inox la 42 euro ( preţul real fiind de 18 euro ).