Meniu principal

„Hei, voi ce faceţi?” – răspuns: Amânăm termenele pentru autorizarea ISU …

incendiu_colectiv_prorogare_lege

Termenului pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu va fi prorogat pentru a trei oară. 
Se mai îndoieşte cineva de incapacitatea autorităţilor în a reglementa ceva, chiar într-un domeniu vital precum protejarea vieţii cetăţenilor şi în condiţiile în care România a trecut deja printr-o tragedie?

Comisia pentru administraţie publică din Camera Deputaţilor a adoptat un amendament prin care termenul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu se prorogă până la data de 30 septembrie 2017, camera fiind for decizional.

”Am dat un raport de aprobare. Raportul a fost dat în unanimitate. S-a dispus că se prorogă până la 30 septembrie termenul până la care operatorii publici şi privaţi nu sunt sancţionaţi. Unul dintre motivele pentru care s-a hotărât acest lucru a fost că sunt numerose şcoli care trebuie să facă asta şi le este mult mai uşor (să îndeplinească formalităţile necesare-n.r) în perioada de vacanţă şcolară. După asta s-a hotărât că nu sunt amendaţi operatorii publici şi privaţi care până pe 30 septembrie îşi depun cererea de avizare. Există un deficit de specialişti care să facă această avizare. Nu este rezonabil să credem că toate vor fi terminate până la 30 septembrie, dar dacă prelungim la infinit termenul oamenii vor lăsa până în ultimul moment şi nu vom rezolva niciodată (problema-n.r.). S-a luat această decizie, cine nu îşi face cererea de avizare pentru securitate la incendiu până pe 30 septembrie va fi pasibil de sancţiune, ca să fie un termen limită odată pentru totdeauna”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicuşor Dan, membru al Comisiei pentru administraţie publică din Camera Deputaţilor.

Iar pentru cei interesaţi de actualul cadru legal în domeniu, pe www.avocat.net este un articol extrem de bine realizat – click aici

Poate am uitat prea repede de Colectiv … această lege, amânată pentru a treia oară, tocmai astfel de tragedii trebuie să preîntâmpine!

 

Sursa foto: România Liberă