Meniu principal

Soneria Ring, o sonerie de un miliard de dolari

sonerie_miliard

Ştire preluată de pe StartupCafe

„Ring este un startup creat în 2012 de un tânăr antreprenor pasionat de inginerie şi care produce sonerii de intrare inteligente.
Firma a fost cumpărată de gigantul american Amazon, iar valoarea tranzacţie se vehiculează că ar ajunge la circa 1 miliard de dolari.


Ce face ca acest startup, care a transformat într-o afacere o idee atât de simplă, să fie vândut pe o sumă colosală? Jamie Siminoff  a lansat în urmă cu şase ani firma Ring.
Pe atunci startup-ul se numea DoorBot şi aducea în piaţă o sonerie de uşă, digitală, care permitea utilizatorilor să vadă cine le sună la uşă printr-o aplicaţie instalată pe telefonul mobil şi să comunice cu cei aflaţi la intrare.
….

Ring a obţinut, până acum, finanţări totale de peste 200 de milioane de dolari, printre finanţatori numărându-se şi cunoscutul antreprenor Richard Branson (fondatorul Virgin Group). 

Jamie_Siminoff_soneria_ring

Iar soneria produsă de companie a fost modificată treptat, devenind din ce în ce mai “inteligentă” şi startup-ul şi-a extins aria de activitate, producând şi alte dispozitive de securitate şi de detectare şi stingere a incendiilor. În prezent, Ring are circa 1 milion de utililzatori şi a înregistrat vânzări de 155 de milioane de dolari, anul trecut.”

Articolul complet este disponibil pe StartupCafe – click aici