Meniu principal

Sistem de blocare-deblocare pentru uşile din sticlă dublu batante echipate cu sisteme de control acces

inchidere_electromagnetic_yd30_cobalt

În general, uşile de intrare echipate cu un sistem de control acces sunt batante, cu deschiderea într-un singur sens: se deschid fie spre interior, fie spre exterior.
Pentru uşile din sticlă cu amortizor de pardoseală, în România se foloseşte o soluţie simplă care constă în montarea în partea de sus a unui bolţ electromagnetic declanşat în momentul în care uşa este închisă. Timpul de declanşare este dat de un temporizator, existând şi bolţuri care sesizează dacă uşa este complet închisă şi apoi încuie uşa. Fiind relativ ieftină, acestă soluţie asigură doar funcţiile de bază ale unui sistem de control acces fără pretenţii însă nu garantează decât o securitate şi siguranţă scăzută a uşilor şi de multe ori este complet nefuncţională în cazul in care amortizorul de pardoseală nu închide complet uşa.

În cazul uşilor din sticla dublu batante, cu amortizor de pardoseală situaţia este şi mai complicată şi puţin diferită datorită faptului că foia de uşă este posibil să nu se alinieze perfect la închidere, folosirea unui bolţ electromagnetic clasic fiind ineficietă în această situaţie.

O companie din Noua Zeelanda a rezolvat aceasta problemă producând un sistem de închidere revoluţionar, comercializat sub numele YD30 Cobalt  care rezolvă problema alinierii ( aducerii la poziţia 0 ) a foii de uşă şi suplimentar în afară de securiatea sporită, este capabil să „elibereze” uşa chiar dacă aceasta este supusă unei forţe de închidere/deschidere foarte mari

Ca performanţe, sistemul de blocare/deblocare YD30 Cobalt este de remarcat prin:

  • aliniază şi închide foaia de uşă automat până în marja unei diferenţe de +/- 8 mm
  • poate elibera foaia de uşă chiar şi în cazul unor solicitări laterale a acesteia de până la 100 kg
  • monitorizarea permanentă a poziției uşii şi a bolţului
  • tensiune de alimentare de 12-24V
  • posibilitatea trecerii de pe modul Fail Safe pe modul Fail Secure
  • construit doar din oţel inoxidabil
  • forţa de exploatare de 10.000N, având două ştifturi automate de blocare.

YD30 Cobalt este recomandat a fi utilizat în mod obişnuit la uşile comerciale echipate cu sisteme de control acces. Aceasta oferă utilizatorului posibilitatea de a accesa şi de a controla traficul atunci când se doreşte acest lucru. În plus, YD30 Cobaltul poate fi utilizat în cadrul unui sistem simplu ( o singură uşă)  dar şi în cadrul unor sisteme complexe, având centrale de monitorizare şi comandă

yd30_cobalt_control_acces_simax

Film prezentare mod funcţionare şi caracteristici sistem YD30 Cobalt.

Pentru uşile din sticlă, există accesorii speciale care se livrează împreună cu sistem YD30 Cobalt, montajul fiind extrem de uşor de realizat chiar şi pentru uşile deja instalate.

montaj_inchidere_usa_sticla

 

În România sistemul de închidere/deblocare YD30 Cobalt este comercializat de Simax Automatic, acesta fiind adus şi livrat doar pe bază de comandă.

Detalii suplimentare
Simax Automatic: www.simax.ro, office.simax@gmail.com, tel 021 313 23 00