Meniu principal

SIMAX AUTOMATIC: covoare profesionale pentru ușile de intrare

 

simax_covoare_profesionale_front

Recomandate în special pentru intrările cu trafic intens covoarele profesionale, denumite şi bariere de praf, au un rol esenţial în menţinerea curăţeniei în zona holurilor şi în protejarea pardoselilor. În afară de murdarie creată, praful sau noroiul adus pe talpa încălţămintei, poate zgâria suprafaţa pardoselii crescând în timp costurile de întreţinere pentru spaţiilor respective.

Covoarele profesionale sunt recomandate pentru zonele de acces în clădirile de birouri, spaţii sau centre comerciale ( se pot monta şi în zone în care sunt utilizate cărucioare ), hoteluri sau restaurante sau la intrarea în clădirile publice, universităţi, şcoli, etc.


Simax Automatic are în oferta curentă 3 serii de covoare profesionale, acestea, în funcţie de traficul estimat sau de condiţionările tehnice, corespunzând aproape pentru orice situaţie concretă.

Important! – Covoarele sunt produse exact pe dimensiunile solicitate de client, repere existente în stocul curent asigurând confecţionarea şi livrarea într-un termen extrem de redus!

Seria HD60

Se caracterizează prin profile cu o formă arcuită de 60mm lăţime. care rezistă şi la greutăţi mari.
Acest sistem oferă cea mai mare eficientă la curăţenie datorită inserţiilor mai late. Construcţia compactă nu permite murdăriei să ajungă sub ştergător, ceea ce înseamnă că nu este necesară ridicarea acestuia pentru a fi curăţat.
HD60 este conceput cu o ramă perimetrală, el fiind montat într-un spaţiul special destinat.

h60_dimensiuni_2018

HD60_covor_simax_automativ

HD40_covor_simax_automativ

Seria HD40

Este sistemul cel mai puternic dacă se analizează încărcarea statică şi dinamică. Lăţimea profilului este de 40mm în timp ce inserţiile au 22 mm ( dimensiunea uzuală şi la alte mărci similare ). Construcţia compactă nu permite pătrunderea murdăriei sub covor.
HD40 poate fi combinat cu HD60 în orice variantă, oferind astfel clienţilor nenumărate opţiuni de design.

h40_dimensiuni_2018


Seria L45

L45 este sistemul cu profilele cel mai înguste, având o înălţime totală de max. 12-14mm. Se livrează cu un profil de rampă pentru a se putea instala peste pardoseala existentă. Lăţimea profilelor este de 45 mm în timp ce insertiile au 22mm.
Nu este necesar să existe un cant special pentru montarea acestuia în pardoseală.

l45_dimensiuni_2018

L45_covor_simax_automativ

♦ Covoare profesionale de intrare – regula celor 3 zone

Pentru a curăţa eficient şi a opri noroiul, praful sau apa de pe tălpi în zonă de intrare nu este suficientă montarea oricărui model de covor.
Fiecare sistem de curăţare trebuie ales în funcţie de caracteristicile zonei exterioare de lângă uşă, de mărimea intrării şi de traficul de persoane pe respectiva intrare.
covor_3_zoneAstfel, pentru o alegere corectă a sistemelor de curăţare, specialiştii din domeniu folosesc ceea ce în practica curentă se numeşte regula celor 3 zone, o împărţire a spaţiului de la intrare prin identificarea a trei zone de filtrare a murdăriei, fiecare dintre aceste având funcţiuni distincte:

Un detaliu la fel de important este legat de lungimea covoarelor de la intrare – studiile au arătat faptul că 90% din murdăria de pe pantofi este îndepărtată în primii 7 paşi, în condiţiile în care este respectată “regula celor 3 zone”.

Zona 1 – este un prim filtru destinat murdăriei grosiere – în această zonă se recomandă covoarele având lamelele din cauciuciuc şi este zona în care sunt oprite resturile de noroi, nisip sau zapadă
Zona 2 – un filtru pentru murdăria medie – recomandate sunt covoarele cu perii mari sau cauciuc, acestea având rolul de barieră împotriva prafului şi apei
Zona 3 – este zona în care montează covoare al căror principal rol este de a absorbi apa, pentru a preveni alunecarea şi a preîntâmpina apariţia urmelor de paşi


 

Galerie foto covoare profesionale


simax_logo_white_small

 

 

 

Detalii suplimentare, informaţii şi comenzi:
Simax Automatic, Bucureşti
office.simax@gmail.com, www.simax.ro
tel 021 313 23 00, 021 313 23 08

 

coperta_catalog_covoare-profesionale_simax_automatic
Catalog covoare profesionale Simax