Meniu principal

Sfaturi utile pentru întreţinerea uşilor de garaj, de la echipa tehnică RTH

rth_usa_garaj

Câteva măsuri simple pot proteja personalul sau familia şi prietenii de orice potenţial risc de accident, care poate apărea în cazul uşilor de garaj rezidenţiale.

Echipa tehnică RTH vă oferă câteva sfaturi utile, generale, pentru siguranța dumneavoastră.
Atenţie, aceasta nu este însă o listă completă privind absolut toate măsurile de precauţie care se impun, dar vă recomandăm ca întotdeauna să consultaţi producătorul sau direct manualul de instrucţiuni, pentru informații cu privire la siguranța, care sunt specifice modelului dumneavoastră de uşă.

Înlocuiţi arcurile vechi. Arcurile uşii de garaj sunt, fără îndoială, cea mai importantă, dar și cea mai periculoasă parte a uşii de garaj. Arcurile se uzează. Atunci când se rup, există şi riscul unor accidente. Dacă aveţi o uşă de garaj mai veche, arcurile trebuie inspectate de către un tehnician profesionist și înlocuite, atunci când este cazul. În situaţia în care uşa are două arcuri, va trebui să le înlocuiţi pe amândouă, chiar dacă este doar unul rupt. Acest lucru nu numai că va împiedica apariţia unui prejudiciu cauzat de ruperea celui de al doilea arc, dar, de asemenea, va asigura o funcţionare corectă a uşii.

Verificaţi cablurile. Inspectaţi vizual cablurile care fac legătura între sistemul de arcuri şi balamalele inferioare, situate jos, pe ambele laturi ale uşii. Dacă aceste cabluri sunt zdrenţuite sau uzate, ele sunt în pericol de rupere, situaţie care poate provoca răni. ATENŢIE! Din cauza pericolelor asociate cu tensiunea mare a arcului de torsiune, aceste cabluri trebuie să fie înlocuite doar de către un tehnician calificat.
 
Arcurile scârţâie? Arcurile pot produce un scârţâit şi să fie zgomotoase. Acest lucru este cauzat de o utilizare normală şi nu indică neapărat o problemă. Înainte de a apela la un tehnician de service profesionist, folosiţi un spray-lubrifiant (recomandat în special pentru uşile de garaj). Dacă zgomotul persistă, apelaţi la un tehnician profesionist pentru diagnostic şi intervenţie.rth_montaj
 

Manevrare greoaie? Dacă uşa dumneavoastră nu merge în sus şi în jos fără probleme, este posibil să aveţi o situaţie care să genereze nesiguranţă. Sisteme chiar mai vechi de uşi ar trebui să funcţioneze fără probleme. Dacă problema persistă şi atunci când uşa este acţionată manual, este posibil să aveţi un sistem de arcuri dezechilibrat. Acest lucru poate duce la uzura prematură şi pentru alte componente cu rol important în funcţionarea uşii. Sistemele de arcuri sunt periculoase şi ar trebui să fie reparate/echilibrate doar de către profesionişti.

Utilizaţi şine vechi? Atunci când cumpară o nouă uşă de garaj pentru înlocuirea celei vechi, unii proprietari sunt tentaţi să salveze câţiva euro, montând noua uşă pe şina veche. Este foarte posibil ca şina veche să nu se potriveasca cu uşa nouă, aceasta fiind calculată în funcţie de grosimea panelurilor, greutatea şi gabaritul uşii, spaţiul necesar la buiandrug, locul de deschidere a uşii de garaj, precum şi alte considerente. Ghidajele şi uşa secţională lucrează împreună, ca un sistem. Pentru performanţe maxime şi un ciclu de viaţă corespunzător, ar trebui să utilizaţi şina care este proiectată special pentru uşa aleasă/achiziţionată.

Mentenanţă şi service planificat. Uşa de garaj este, probabil, cea mai mare parte în mişcare din casa dumneavoastră şi este, de obicei, folosită în fiecare zi. De-a lungul timpului, piesele ei se pot uza şi rupe, creând probleme de siguranţă pentru întreaga familie. Deşi ar trebui să prevadă controale lunare de siguranţă şi de întreţinere a uşii de garaj, chiar şi o vizită anuală făcută de un tehnician instruit poate păstra uşa în condiţii optime de siguranţă, o lungă perioadă de timp.
 
Manualul. Păstraţi manualul de utilizare al uşii şi al motorului ( în cazul acţionării electrice ) într-o zonă cu acces facil, în apropierea uşii, pentru o documentare rapidă în caz de nevoie. Fiecare model de uşă si de operator are instrucţiuni de siguranţă specifice, unice pentru fiecare model.
 
montaj-prompt-min

Aveţi nevoie de testarea, repararea şi/sau întreţinerea uşii dumneavoastră de garaj sau a sistemelor de acces industrial ( uşi secţionale, staţii de andocare sau uşi speciale )?
Echipele de montaj şi intervenţie RTH, formate din tehnicieni instruiţi şi acreditaţi să monteze şi să întreţină produsele comercializate, asigură intervenţia promptă şi sigură în termen de 24 de ore, oriunde pe teritoriul ţării.

RTH Proconstruct SRL
telefon: +0723 11 22 88, 0728 30 26 52
www.rthc.ro