Meniu principal

Seria incidentele cu uşile din sticlă de la magazine Apple continuă

apple_glass_doors

Un copil de 4 ani a fost rănit după ce uşa glisantă din sticlă s-a spart în timp ce se juca cu ea

S-a întâmplat de curând într-un mall din China, la un magazin care comercializă produse Apple.
Camerele de supraveghere au surprins incidentul: băiatul de patru ani se juca nesupravegheat, împreună cu vărul său, închizând şi deschizând uşa glisantă din sticlă.
La un moment dat uşa se sparge iar cioburile rănesc copilul în zona feţei, acesta suferind câteva tăieturi serioase la obraz şi nas. Mai mult, în cădere acesta a fost rănit şi de mânerul uşii.

Cum era de aşteptat, mama copilul a cerut despăgubiri ( suma vehiculată fiind de 22.400£ ) atât proprietarului mall-ului cât şi proprietarului magazinului pentru a compensa taxele de spitalizare ( taxa zilnică de spitalizare în China este de 224£ ) si pentru compensarea traumele psihice. Deocamdată părţile implicate nu au ajuns încă la un acord, discuţiile fiind în continuare deschise.

usa_sticla_sparta_china_apple

Incidentul surprins de camerele de filmat.

Astfel de incidente pot fi evitate destul de uşor în situaţia în care, în loc de sticla securizată simplă, se foloseste sticlă securizată şi laminată, mai ales pentru uşile batante sau glisante. Pentru o astfel de uşă, preţul creşte cu 60-100 de euro însă sunt evitate aproape complet astfel de accidente; în cazul în care sticla se sparge, folia menţine bucăţile de sticlă lipite. La fel, şi mânerul trăgător ( care poate avea o greutate de până la 10kg  ) este în continuare susţinut pe poziţie.
Aceste precizări legate de preţ, au o legatura directă şi cu situaţia din România, unde mulţi beneficiarii finali nu cunosc această variantă mai sigura – primesc de la montatori sau constructori cele mai ieftine variante, principalul argument fiind oferta la cel mai mic preţ.

 

Sursă informaţii: DailyMail