Meniu principal

Şef sub acoperire !!! … la Internorm

Internorm_Undercover_Boss

„Undercover Boss” este numele unui reality show de succes din Austria, scenariul constând în deghizarea şi angajarea sub acoperire, ca muncitor, pe o perioadă de câteva zile, a managerilor unor mari companii, în cadrul propriilor firme.
Sezonul de toamnă a emisiunii a debutat în luna septembrie cu DlJohann Pichler – CEO Internorm care s-a angajat într-una din fabricile grupului, sub numele de Helmut Ecker şi a lucrat timp de 5 zile în mai multe departamente.

„Am fost entuziasmat încă de la început, atunci când s-a ivit ocazia de a lua parte la acest experiment de televiziune interesant. Aceasta a fost o ocazie unică de a afla mai multe despre condiţiile de muncă din fabricile noastre. Am avut unele temeri că m-ar recunoaşte totuşi cineva dintre angajaţii noştri „, spune Pichler. Timp de o săptămână, CEO-ul Internorm a lucrat incognito în diferite departamente ale companiei ca simplu muncitor. În fiecare zi, într-o altă zonă, şi numai la sfârşitul săptămânii şi-a declinat adevărata sa identitate.
Internorm_Boss

 

„A fost o săptămână foarte interesantă pentru mine. Ceea ce mi-a plăcut mai ales, a fost coeziune a personalului nostru şi dedicarea acestuia”, a declarat  la şfârsitul acestui experiment Dl. Johann Pichler . Constatările ar fi de ajutor în viitor, pentru a îmbunătăţi procesele de producţie şi de a lua decizii mai bine fundamentate.

Undercover Boss – Internorm, filmul complet, difuzat în luna septembrie 2016.
Chiar dacă există multă regie în acest film, merită văzut pentru că sunt prezentate, din interior, extrem de multe detalii interesante despre felul în care se lucrează într-o astfel de companie.

Oare cum ar arăta o astfel de emisiune produsă în România? Probabil este ceva imposibil de realizat; managerii români în nici într-un caz „nu s-ar putea desprinde” câteva zile de la marile decizii manageriale, oricum nu ar dori să îndeplinească sarcinile unui simplu angajat iar dacă printr-o minune s-ar întâmpla acest lucru, ar ceda nervos când ar auzi părerile exprimate de „colegi” despre şefi sau companie.

Sursa text şi foto: Tips