Meniu principal

Scule şi echipamente pentru montatorii de uşi

bessey_montaj_usi

Pentru un montaj perfect, mai ales în situaţia în care există şi căptuşeli şi se doreşte şi o aliniere corectă a pervazurilor, montatorii profesionişti au la dispoziţie o gamă destul de mare de scule şi accesorii.
Un prim avantaj al folosirii lor ar fi faptul că există o mai mare stabilitate a montajului şi garanţia că odată ce sunt poziţionate, tocul şi căptuşeala vor rămâne ferm pe poziţie până se întăreşte spuma.
Un alt avantaj, evident mai ales în ţările dezvoltate, este faptul că montarea unei uşi se poate face cu o singură persoană, într-un timp foarte scurt, scăzând cheltuielile cu personalul în mod semnificativ.
bessey _detaliuAstfel de scule şi echipamente au început să folosescă şi montatorii din România însă sunt destul de puţini: preţul acestor sisteme este destul de mare iar manopera de montaj extrem de scăzută nu permite amortizarea investiţiei într-un timp rezonabil.

Sculele şi echipamentele prezentate sunt produse de compania germană Bessey ( www.bessey.de ), catalogul tehnic fiind disponibil aici.

Iar pentru cei care doresc să vadă un montaj profesionist, compania LEBO a realizat o astfel de prezentare; interesante sunt detaliile de montaj: îmbinările, modul în care se fac decupajele şi găurile pentru feronerie, siliconarea lufturilor – operaţiuni simple dar obligatorii şi care scot în evidenţă un montaj de calitate, capitol la care mulţi montatori români, din păcate, nu prea excelează.