Meniu principal

Roto Frank continuă campania de achiziții strategice

La câteva luni după anunțul preluării producătorului de garnituri Deventer, oficialii de la Roto Frank au anunțat o nouă investiție strategica prin achiziționarea diviziei de feronerie a companiei daneze Peder Nielsen.
Prin această preluare, managerii de la Roto urmăresc recuperarea unor decalaje şi o consolidare serioasă a prezenței Roto pe piața scandinavă şi pe cea din Marea Britanie, preşedintele Roto Dr.Eckhard Keill declarând că în acest moment „Roto este singura companie din Europa Centrală care oferă în Scandinavia un portofoliu complet de feronerie pentru ferestre şi uşi ”
PN_Produkte

Dr Keill a continuat afirmând că această nouă investiție „se aliniază perfect conceptului pe termen lung Roto pentru o creștere internațională prin achizitii specifice, strategice”.
Ca și în cazul preluărilor anterioare, investiția nu a avut nevoie de nici o finanțare externă. „Acest lucru confirmă încă o dată stabilitatea economică a Grupului Roto”, a declarat directorul financiar Michael Stangier. „Suntem în mare formă și un partener de încredere pentru clienții Peder Neilsen”.
Tranziția se va face în două etape: la 1 martie 2016, Roto Western Europe va prelua serviciile de asistență pentru clienți și comenzile iar din toamnă, fabricația va fi integrată în unitățile de producție de la Roto Lovo (Ungaria) și Kalsdorf (Austria).