Meniu principal

Restaurarea uşilor între profesionalism, măiestrie şi migală

restaurare_usa_pastel_restaurare_mobila_concept

Uşile sunt elemente extrem de importante în cadrul unei case şi, de cele mai multe ori, în cazul caselor vechi, boiereşti sau din perioada interbelică, uşile înalte, simple sau cu modele, cu multe ochiuri din sticlă sau cristal, pliante sau glisante dau tot farmecul unui interior clasic sau de epocă. Din acest motiv, foarte mulţi dintre proprietari optează în primul rând pentru restaurarea uşilor, opţiunea de înlocuire a acestora cu unele noi fiind luată în calcul doar în cazuri cu totul speciale.
Problemele apar atunci când uşile sunt deteriorate iar restaurarea uşilor nu presupune doar simpla înlăturare a vechilor vopseluri şi aplicarea unor straturi noi de vopsea. În astfel de cazuri intervenţia unor restauratori de profesie este mai mult decat necesară: uşile sunt demontate ( de multe ori trebuie să fie demontate şi tocurilor ), sunt transportate în atelierul de restaurare şi supuse unor lucrări mult mai complexe: vechea vopsea este decapată cu aer cald sau radiaţie infrarosie, eventual se înlocuiesc anumite porţiuni ale lemnului, se chituie şi se slefuieste şi, ulterior se aplică mai multe straturi de vopsea; în paralel, o atenţie deosebită se acordă şi feroneriei vechi aceasta fiind verificată, reparată şi curăţată pentru ai reda strălucirea de odinioară.
La prima vedere, totul pare simplu şi uşor de realizat; în practică operaţiunile sunt destul de complexe, necesită experianţă şi solicită extrem de multă migală!

restaurare-mobila-concept

Şi cum despre restaurări cel mai bine vorbesc realizările, exemplificăm mai jos cu fotografiile unui proiect  realizat de una dintre puţinele firme specializate din Bucureşti, Restaurare Mobilă Concept SRL, firma care se distinge atât prin profesionalismul specialiştilor săi cât şi prin complexitatea restaurărilor realizate.
Detalii suplimentare despre serviciile oferite se pot afla accesând site-ul www.restaurare-mobila.ro, lucrările de protofoliu şi instantanee din timpului restaurărilor sunt publicate pe pagina de facebook a companiei, click aici

Etape restaurare uşă de interior tip glasvand, cu sticlă decorativă şi culoare pastel

 

www.restaurare-mobila.ro