Meniu principal

Restaurare spectaculoasă la Palatul Cultural Blaj

palatul_cultural_blaj

O investiţie de 1,2 milioane de euro, un şantier care a durat 3 ani şi o transformare mai mult decât spectaculoasă a unei clădiri ridicate în anii ’30 şi care a ars aproape complet în 1995.
„Noi am păstrat în foarte mare măsura compartimentările care există. Intrarea principală rămâne cea din piață. Se va intra într-un hol de primire, iar foaierele care există și în prezent vor fi reabilitate și se vor păstra în forma actuală, iar sala multifuncțională, sala de spectacole, este gândită de așa natură încât să funcționeze atât cu scaune, cât și fără scaune, în sensul că acest spațiu va fi, în funcție de manifestările pe care le va găzdui, foarte flexibil. Scaunele se pot strânge și se pot depozita într-un loc, astfel încât spațiul să poată fi disponibil pentru cât mai multe tipuri de evenimente. Ca și amenajări interioare, am încercat să punem amprenta pe o reabilitare contemporană, care să sugereze povestea clădirii, în sensul că am lăsat toți pereții existenți cu cărămidă aparentă”. – arh. Vlad Rusucoordonatorul echipei de arhitecți care a întocmit proiectul.
palatul_cultural_blaj_exterior
palatul_cultural_blaj_1 palatul_cultural_blaj_2 palatul_cultural_blaj_3 palatul_cultural_blaj_4 palatul_cultural_blaj_5

Lucrările de realibilitare au fost efectuate de firma de construcţii harghiteană “K& Kiss” SRL, firma care prin divizia proprie de producţie a furnizat tâmplăria pentru aceasta clădire ( ferestre şi uşi din lemn).
Nu putem să nu remarcăm designul simplu dar deosebit al uşilor de acces în sala de evenimente şi faptul că producătorul harghitean are în portofoliu un număr considerabil de referinţe.

 

Sursa foto şi informaţii: ALBA 24