Meniu principal

Răspunsul Roto la provocările lansate de noul concept Smart Home

roto_com_tec_frontale_2018

În ultimul timp se vorbeşte tot mai mult de noile tehnologii şi produse menite să facă casa mai „inteligentă”. Conceputul de Smart Home este deja omniprezent în materialele de prezentare ale marilor companii care furnizează produse pentru echiparea caselor viitorului.

Un studiu al ECO ( Asociația Industriei de Internet din Germania ) și al firmei de consultanță Arthur D. Little preconizează că în următorii 5 ani va exista un boom al piaței germane pe segmentul Smart Home. Până în 2022 această piaţă va avea o valoare de 4,3 miliarde de euro, cu o creștere medie anuală de peste 26%. Printre direcțiile care se vor dezvolta spectaculos se numără gestionarea energiei care va ajunge la o valoare de 1,3 miliarde euro și iluminatul și controlul ferestrelor cu o valoare apreciată la 1,2 miliarde de euro.

Privind pragmatic aceasta evolutie a pieţei, managerii de la Roto consideră că pentru industria ferestrelor și ușilor, această evoluţie viitoare înseamnă în primul rând dezvoltarea de produse şi soluţii care să se poată integra în orice sistem sau configuraţie. Mai mult, clienţii finali se aşteaptă să primeasca soluţii funcţionale, adaptate nevoilor proprii şi care să asigure, pe lângă confort şi un gradul de securitate sporit.

Portofoliul Roto cuprinde de mai mult timp astfel de produse care pot fi utilizate în cazul „caselor inteligente”, cum ar fi cele destinate deschiderii și închiderii automate a ferestrelor și ușilor însă, acestea nu au fost integrate ca o soluţie completă şi funcţională.

Cu ocazia târgului FENSTERBAU FRONTALE 2018 specialiştii Roto au prezentat în cadrul standului, într-un spaţiu special amenajat o soluţie completă privind controlul unei ferestre de la distanţă, soluţie care se inscriere perfect în conceputul de Smart Home.Roto_Com_Tec_detaliuFereastra este echipată cu noul sistem Roto NX care corespunde pe deplin cerinţelor impuse de „casele inteligente”, funcţia inovatoare TiltSafe ( cu certificarea în clasa de rezistenţă antiefracţie RC2 atunci când fereastra este basculată până la o distanţă de 65 mm ) putând fi integrată extrem de ușor în sistemul de automatizare a casei.roto_nx_antiefractieFereastra este comandată de un operator automat Roto E-Tec Drive acţionat pe bază de unde radio. Senzorul Roto Com-Tec va fi disponibil la sfârșitul acestui an și va fi o componentă de bază a sistemului.Roto_E-Tec_Drive_smart_homeAcesta este compatibil cu standardul wireless  EnOcean, fiind complet ascuns în cercevea. Senzorul este instalat pe fereastră și detectează fără erori poziţia ferestrei; TiltSafe este identificat datorită detectării clar definite a stării. Mai mult, sistemul este astfel setat încât alarma să nu se declanșeze în cazul în care fereastra este în poziţia „înclinată” chiar dacă fereastra este practic deschisă în acest caz.

Standul Roto FENSTERBAU FRONTALE 2018 – prezentare mod funcţionare soluţie Roto Com-Tec

 

Roto România – Tehnologia ferestrelor şi uşilor
info.ro@roto-frank.com, www.roto-romania.ro