Meniu principal

Prezenţa Siatec la Conferinţa Internaţională Building Health 2015

siatec-building-health2015

Calitatea spaţiului medical în România

Siatec a participat în 22 octombrie 2015 la Expoconferinţa Internaţională Building Health organizată la Bucureşti.
Conferinţa a reunit peste 250 de medici şi arhitecţi, din 10 ţări şi din 36 de judeţe ale României. Tema abordată a fost calitatea spaţiului medical. Siatec a prezentat în cadrul conferinţei soluţii moderne de automatizare a căilor de acces în spitale.

Conferinţa Building Health a adus în discuţie la Bucureşti un subiect de importantă naţională – calitatea spaţiului medical. Ideea de a reuni pe de o parte cadre medicale (provenite atât din spitale private cât şi spitalele de stat), arhitecţi, constructori şi furnizori de soluţii de construcţie a spaţiului medical a fost una productivă.

building_health_logo

Conferinţa a generat o serie de dezbateri pe tematici medicale, de amenajare sau organizare a spaţiilor medicale, a adus soluţii, a ridicat întrebări şi cel mai important, a creat nişte punţi de comunicare între specialiştii implicaţi în acest domeniu.

Siatec a adus în discuţie în această conferinţă necesitatea de a utiliza în sectorul medical numai soluţii dedicate, capabile să răspundă integral nevoilor ridicate de acest mediu.

Prezentarea susţinută de reprezentantul Siatec, ing. Octavian Fanea şi-a propus să prezinte comparativ evoluţia în timp a două tipuri de uşi utilizate în spitalele din România. Pe de o parte au fost prezentate uşile PVC (termopan) iar pe de alta parte o soluţie de uşi HPL proiectate şi construite pentru spitale. Cele două tipuri de uşi au un preţ asemănător la vânzare. Studiul realizat de Siatec a ilustrat faptul că uşile PVC pe lângă faptul că nu corespund cerinţelor specific unui mediu curat se deteriorează foarte repede. Datorită condiţiilor speciale, specific sectorului medical (trafic intens, utilizarea de soluţii corozive pentru curăţare, lovirea uşilor cu targa, etc.) acestea se deteriorează de până la 10 ori mai repede ca o soluţie din HPL.

Prezentarea Siatec a vizat o serie de produse dedicate automatizării căilor de acces:

  • Uşi pentru camere curate – uşi automate etanşe şi semietanşe
  • TORMED® – uşa batantă pentru medii curate, proiectată de inginerii Siatec special pentru sectorul medical şi construită în parteneriat cu producători europeni de renume
  • Uşi şi vitraje cu protectie la radiaţii (cu acţionare manuală sau automată)
  • Uşi automate batante pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi
  • Ferestre pentru transferul instrumentarului
  • Uşi automate rapide pentru unităţi primire urgente
  • Soluţii de protecţie la foc: uşi, porţi, cortine
  • Sisteme de management al parcărilor spitalelor şi clinicilor medicale

Siatec va continua să se implice şi în 2016 în acţiunile care vizează calitatea spaţiului medical.

“Conferinţa Internaţională Building Health 2015 este un pas înainte pentru transformarea spaţiului medical românesc într-un spaţiu medical de calitate. Sunt convins că următorul eveniment va reuni şi mai multi participanţi si că va fi cadrul unde se va vorbi şi despre progrese obţinute.” ing. Octavian Fanea.

Film prezentarea SIATEC – Dl. Octavian Fanea

Sursa: Siatec