Meniu principal

Preluare completă la Feroneria Arad

iseo_logo

Firma Feroneria Prod SA din Arad a anunţat printr-un comunicat emis la sfârşitul lunii trecute finalizarea operaţiuniilor privind integrarea sa în cadrul Grupului Iseo Italia; informaţii privind această preluarea a firmei arădene au fost publicate oficial încă de la începutul anului pe site-ul ISEO.

feroneria_presa
Planurile italienilor de la ISEO prevăd introducerea pe piaţa din România, prin reţeaua de dealeri a companiei arădene a produselor din portofoliu ISEO: sisteme de închidere electronice şi mecatronice, dispozitive antipanică sau antifoc, amortizoare şi soluţii de feronerie pentru uşile din aluminiu.


Reţeaua extinsă de dealeri locali şi forţa financiară considerabilă a Feroneriei Arad vor face ca într-un termen de 12-18 luni produsele ISEO să reprezinte o concurenţă serioasă pentru mărcile existente în acest moment pe piaţă.

Rămâne o singură dilemă: care va fi poziţia faţă de Dorma; grupul german Dorma deţine 40% din acţiunile ISEO, această preluare de acţiuni ( probabil un prim pas spre preluarea integrală a producătorului italian ) făcând parte din planul de creşte şi dezvoltare pentru următorii ani la nivel internaţional a grupului.
Produsele ISEO au fost integrate încă de anul trecut în cataloagele Dorma şi este interesant de urmărit cum se va împărţi piaţa în România, în condiţiile în care există subsidiara Dorma România care poate vinde direct sau prin propria reţea de dealeri aceleaşi produse.
O situaţie similară este şi pentru ASSA ABLOY: la începutul anului s-a oficializat achiziţia producătorului de uşi antifoc polonez Mercor; în România există o subsidiară a producătorului polonez care vinde aceste uşi, aceeaşi marcă fiind promovată deja direct şi de ASSA ABLOY.