Meniu principal

O ştire despre nemţii şi despre infractorii lor

infractiuni_germania

 …  doi dintre ei au fost arestaţi săptămâna trecută de poliţia oraşului Krefeld ( landul Renania de Nord-Westfalia ).
Pe scurt, două persoane ( din care una cu antecedente penale ) au înfiinţat o firmă de montaj şi service feronerie uşi ( în special uşi de intrare rezidenţiale ) şi-au promovat serviciile la nivel naţional şi, evident, au început să apară şi clienţii.
Problema este că cei doi „respectabili meseriaşi nemţi” au încărcat facturile de deplasare, manoperele de service şi de multe ori pentru a-şi mări profiturile au stricat întenţionat broaştele sau sistemele de închidere pentru a putea să le înlocuiască cu altele, furnizate de ei, la preţuri majorate ( o clientă a reclamat faptul că pentru o simplă schimbare de cilindru şi obţinerea unei chei duplicat i-a fost facturată suma de 860 de euro ).
Până în acest moment poliţia din Krefeld a centralizat peste 700 de reclamaţii iar frauda estimată depăşeşte valoarea de 500.000 de euro.

Sursă informaţii: Poliţia Krefeld

Notă: Publicăm şi vom mai publica astfel de ştiri pentru că îşi au importanţa lor în contextul în care mass-media românească, de cele mai multe ori „idealizează” imaginea afacerilor din vest, omiţând să prezinte şi acea parte a neseriozităţii şi infracţiunilor care există în mod curent şi în aceste ţări mult mai aşezate şi organizate decât România.