Meniu principal

Mitul accesului securizat în blocurile de locuit

control_acces_chisinau

Un articol publicat pe #diez din Chişinău despre sistemele de control acces instalate la intrările blocurilor din capitala Moldovei. Este interesant din perpectiva faptului că aceeasi situatie este întalnită în toate oraşele din România.

Cum poți deschide toate ușile din Chișinău cu un set de chei universale

Expresia „casa mea, este fortăreaţa mea” nu mai este valabilă pentru moldovenii care stau la bloc şi care au ales să-şi securizeze intrarea în scară cu ajutorul interfonului. De ceva timp, pe piaţă au apărut aşa – numitele chei universale, accesibile pentru toţi, inclusiv pentru infractori, şi care deschid practic orice uşă, se arată într-un material realizat de reporterii emisiunii „Moldova, țară de minuni”.

Şi mai grav este faptul că şi firmele specializate în instalarea interfoanelor vând cu uşurinţă chei. Aflaţi cât de uşor pot fi invitaţi hoţii în locuinţele noastre, din reportajul realizat de colegii noştri de la “Moldova, ţară de minune”.

Pe Internet pot fi găsite mai multe anunțuri despre vânzarea așa – ziselor chei universale. Iată una dintre oferte. “În set sunt şase ori şapte chei, ele vă funcționează în toate sectoarele orașului. Cheile noastre deschid cam 80 la sută din sistemele de interfon din oraş”.

Articolul complet şi video  sunt disponibile aici .