Meniu principal

Mânerele Hoppe şi standardul EN 1906

hoppe-manere

„În cadrul măsurilor de standardizare europene s-a formulat standardul EN 1906, care defineşte cerinţele şi procesele de verificare pentru mânerele de uşă şi mânerele rotunde. A fost adoptat în octombrie 2001 la nivel european şi implementat drept reglementarea DIN EN 1906 în mai 2002 în Germania.
În DIN EN 1906 sunt definiţi exclusiv parametrii de funcţionare; dimensiunile pentru feronerie nu sunt luate în considerare. În plus, este introdus un sistem de clasificare, care trebuie să garanteze comparabilitatea produselor. Conform DIN EN 1906, feroneriile de uşă sunt marcate cu un cod de clasificare alcătuit din 8 poziţii:
hoppe_1

Semnificaţia cifrelor din codurile de clasificare:
hoppe_2
hoppe_4

Pentru garanţia de funcţionare HOPPE sunt utilizate standarde mai înalte. La toate verificările de durabilitate, mânerele de uşă au fost verificate în raport cu elementul de uşă. Astfel, mânerele de uşă pentru domeniul casnic sunt testate prin intermediul a 182.500 de cicluri de acţionare (1 ciclu de acţionare = 1 deschidere şi închidere a uşii), iar mânerele de uşă pentru domeniul public sunt testate prin intermediul a 255.500 de cicluri de acţionare. Prin raportarea la o perioadă de 10 ani, rezultă 50, respectiv 70 de cicluri de acţionare pe zi. În timpul încercării de acţionare permanentă la elementul de uşă, mânerul şi componentele individuale ale acesteia nu trebuie să se desprindă.
După test, se va verifica rezistenţa articolelor de feronerie. Pe lângă aceasta, trebuie să fie asigurată în continuare funcţionarea ireproşabilă.
hoppe_3

Sursa informaţii Hoppe Germania iar tabelele şi textele sunt extrase din catalogul Hoppe tradus în limba română.

Important ! – Singura modalitate legală de a intra în posesia standardelor este achiziţionarea acestora de la Asociaţia de Standardizare din România (ASRO ) sau de la cele 16 Centre Zonale de Informare în domeniul standardizării.