Meniu principal

Lapeyre ( membră a Grupului Saint-Gobain ) anunţă închiderea fabricii de uşi MTI Impex din Braşov

mti_fabrica_ghimbav

Compania MTI Impex SRL din Ghimbav, membră a grupului francez Lapeyre, a anunțat că își va sista activitatea pe 30 iunie.
„Lapeyre Group a decis să își concentreze operațiunile și activitățile doar pe piața franceză. În acest sens, vine și hotărârea de a renunța la activitatea de producție la nivel local”, anunță un comunicat al companiei.
Prezentă pe piața din România încă din 2007 ca parte a grupului francez Lapeyre, MTI Impex SRL produce și livrează  uși și scări de interior, uși de exterior sau panouri din lemn, printre cei mai importanți clienți numărându-se Bricostore şi Hornbach.

logo_mti
Conform BizBrasov, francezii au cumpărat compania în septembrie 2007 de la omul de afaceri Gabriel Matei Cornea. Din 2008 până în 2014, afacerile companiei au urcat de trei ori, până la circa 30 de milioane de lei. Compania nu a încheiat niciunul din acești ani pe profit, pierderile cumulate fiind de circa 64 de milioane de lei (peste 15 milioane de euro).
Interesant este că această închidere a fabricii se face în contextul în care în luna decembrie, compania a primit o infuzie de capital de 89 de milioane de lei (aproape 20 de milioane de euro) de la acţionarii francezi.
„Cei 120 de angajați ai companiei care au contracte de muncă pe perioadă nedeterminată vor primi salarii compensatorii și, de asemenea, vor beneficia de un program de susținere și consiliere pentru găsirea unui alt loc de muncă în cel mai scurt timp posibil”, menționează Florin Costescu, director general al MTI Impex SRL. Astfel, angajații MTI vor beneficia de un plan social prin care vor primi sprijin pentru a obține un alt loc de muncă prin sesiuni de orientare și reorientare profesională, cursuri de specializare cu certificare și alte tipuri de suport. În plus, până la momentul închiderii definitive a fabricii, toate obligațiile asumate de societate vor fi onorate în termenul stabilit cu furnizorii.
De asemenea, activitatea de producție a MTI Impex va continua până la livrarea tuturor comenzilor contractate.