Meniu principal

Job-uri de noiembrie şi cum a ajuns Primăria Capitalei jucător pe piaţa muncii

joburi_in_domeniu

În ultima perioadă, în mass-media se vorbeşte tot mai des de lipsa oamenilor calificaţi şi de dificultăţile întâmpinate de firmele private în angajarea de personal, domeniul construcţilor fiind printre cele mai afectate din acest punct de vedere.
Chiar dacă nu este cel mai bun indicator al pieţei, o monitorizare a celor mai cunoscute două site-uri de recrutare online poate fi utilă pentru cei care lucrează în acest domeniu.

Ca de obicei, posturi disponibile au fost selectate în funcţie de cuvintele cheie „feronerie” şi „uşi„. 

 

best_jobs_nov_2017

Dinamic Selling Group caută un reprezentant de vânzari pentru depozitul din Constanţa, Hafele caută gestionar pentru depozitul din Timişoara iar Feroneria Prod are disponibil un post de inginer proiectant şi un reprezentant vânzări zona de Nord-Est
Schachermayer angajează un specialist credit control, firma de recrutare Mentor’s caută doi reprezentanţi de vânzări feronerie mobilier si accesorii tâmplărie ferestre şi uşi pentru zona Timiş – Arad iar Lugera caută pentru o firmă de producţie accesorii de feronerie din Arad un inginer mecanic iar Eco Tranding ( firma din Bacău, specializată în distribuţia de accesorii de feronerie pentru tâmplăria din PVC şi Al ) are disponibile mai multe posturi în cadrul departamentului de vânzari.
BIT  WinDoors caută un tehnician service – uşi automate, industriale,  Gunther Tore România un tehnician uşi industriale. iar producătorul de tâmplărie Mobimpex (Popesti-Leordeni) caută tâmplar cu  experienţă în prelucrarea uşilor de interior din lemn şi a tâmplăriei exterioare din lemn.

 

ejobs_logo_2017

M&C Business ( reţea centre copiat chei ) angajează lucrători comerciali, Glass Expert angajează montator amenajări sticlă securizată iar Aluterm Group are disponibil un post de ajutor gestionar pentru locaţia din Bucureşti.
Romax Doors SRL angajează un tehnolog/inginer de producţie pentru fabrica din Parcul Industrial Borş, MCA Grup angajează office assistant iar Porte Frigo Group caută un lăcătuş mecanic.
Arcade Trading angajează magazioner-depozit Pantelimon ( zona Piaţa Delfinului ) iar Dusadoor/Nyos oferă un post de electrician-automatist,  un post de lăcătuş-sudor şi unul de montator.
Firma de recrutate PROLAB caută pentru un client din Piatra-Neamţ un reprezentant comercial export iar Ghunther Tore România angajează after sales specialist iar Eurombac caută un consilier vânzări pentru showroom-ul din Oradea. 

Surpriza ultimelor luni o constituie însă Primăria Municipiului Bucureşti cu cele 21 firme nou înfiinţate.
Deşi sunt câteva mii de noi locuri de muncă ( destul de multe şi în domeniul construcţiilor, service-ului şi mentenanţei de uşi sau sisteme de acces/parking ), până acum s-au publicat foarte puţine informaţii privind modul de ocupare a acestor posturi, certe fiind doar salariile cu 40-50% mai mari decât cele existente acum în mediul privat!!!
firme_primaria_capitalei_foto_adevarul

Iar despre modul în care Primăria Capitalei înţelege să activeze în concurenţă directă cu firmele private este de reţinut comportamentul administraţiei locale după rezilierea unilaterală a contractului de mentenanţă/întreţinere încheiat cu UTI Grup pentru Stadionul Naţional – „angajaţilor UTI li s-a sugerat să demisioneze şi să fie angajaţi la primărie, pentru a asigura mentenanţa şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă şi de respectare a normelor tehnice … „.

„Trebuie să menţionam totuşi si modul neelegant şi neprofesionist în care reprezentanţii PMB au sugerat angajaţilor UTI dedicaţi acestui contract să-şi dea demisia şi să se angajeze la PMB pentru a asigura buna desfăşurare a meciurilor din zilele următoare. Seamănă mai mult cu Vestul Salbatic decât cu o economie funcţională de piaţă” – declaraţie oficial UTI pentru publicatia Profit