Meniu principal

Italia va adera la „brevetul european”

patent-italy

Nelipsite din materialele de prezentare pentru de uşi sau feronerie din Italia, cuvintele „patentat” sau „brevetat” au devenit deja prea scumpe pentru o industrie care încă nu şi-a revenit din criză şi, din acest motiv, recentul anunţ privind aderearea Italiei la „brevetul unitar european” a fost salutat de toţi cei care lucrează în domeniu.

EPO_logo_web

Brevetul european este valabil în 25 de țări europene, se obţine printr-o singură procedură, existând o taxă unică şi o reducere drastică a formalităților și a costurilor.
În prezent, protecția UE prin brevete este asigurată de două sisteme: sistemele naționale și sistemul european. Sistemul de „brevet unitar european” nu prevede validări naționale și traduceri. Brevetele vor fi disponibile în limba engleză, franceză sau germană şi sunt valabile în mod automat în toate ţările care fac parte din acest sistem.

Brevetul european oferă companiilor, în special celor mici și mijlocii, posibilitatea de a fi mai competitive. Cele care vând produsele în străinătate vor beneficia de o singură acoperire pe întreg teritoriul UE, plătind mai puţin, fără birocrație și având la dispoziţie un instrument puternic împotriva importurilor de produselor contrafăcute din afara Uniunii Europene.

Brevetul european este eliberat de  Organizaţia Europeană pentru Brevete ( EPO ).