Meniu principal

Ioan Marius RETEGAN, executive manager Helinick: vânzarea cu cel mai mic preţ UCIDE!

marius_retegan_interviu

Specialiştii din domeniu securităţii la incendiu au început să-şi spuna din ce în ce mai apăsat părerea despre ceea ce se întamplă în România. În schimb autorităţile, probabil, au încă alte priorităţi … un interviu acordat Revistei Construcţiilor de către Dl. Ioan Marius RETEGAN, executive manager Helinick.

” În România, foarte puţină lume cunoaste care sunt standardele de conformitate pentru aceste produse dar şi standardele pentru întregul sistem sau tipul de clasificare a sistemelor în funcţie de destinaţie (înălţime, aglomerare de persoane). Trebuie subliniat un fapt evident, că „în domeniul securităţii la incendiu”, în cvasimajoritatea situaţiilor există sisteme instalate care necesită servicii profesionale post vânzare. Şi aici există o disfuncţionalitate majoră, deoarece:

  • nici „cultura locală” nu asigură bugetele minime care să garanteze funcţionarea corectă a sistemelor;
  • nu există o evidenţă şi nici o trasabilitate foarte clare ale serviciilor „post vânzare” pentru sistemele deja instalate;
  • rezultă că activităţile de service preventiv şi cel corectiv sunt extrem de precare şi se fac formal;
  • autorităţile fac verificări superficiale iar majoritatea clienţilor doresc minimizarea acestor cheltuieli şi implicit, se expun la nişte riscuri sporite;
  • multe firme (dacă nu chiar cele mai multe firme) sunt avizate de IGSU fără să dispună de competenţele şi de capabilitătile reale minime necesare.”

Articolul complet este disponibil pe site-ul Revistei Constructiilor, click aici