Meniu principal

Günther Tore: siguranţă în sistemele de andocare

gunther_tore_romania_anticrash_stertil_dock

Goana după profitul rapid are de multe ori costuri mari. Preţul cel mai mic şi echiparea minimală sunt încă criteriile esenţiale pentru mulţi dintre investitori sau antreprenori. Aceştia fac compromisuri nu doar în ceea ce priveşte calitatea, ci şi în ceea ce priveşte siguranţa şi securitatea echipamentelor sau a persoanelor care le deservesc.
Domeniul logisticii se află într-o dezvoltare fantastică. Volumul mărfurilor creşte iar presiunea pentru realizarea unor timpi de încărcare descărcare din ce în ce mai mici de asemenea. Odată cu acestea, creşte şi riscul deteriorării mărfii şi a accidentelor de muncă. Tehnologia trebuie deci adusă la nivelul cerinţelor actuale.
Una dintre cauzele producerii accidentelor în zonele de încărcare/descărcare este slaba comunicare între şoferii de camioane şi personalul depozitului. Pe fondul neatenţiei, grabei, oboselii sau a neînţelegerii limbii, şoferul poate scoate camionul din sistemul de andocare înainte de finalizarea operaţiunii când încă rampa de egalizare nu este parcată. Dacă utilajul de încărcare este pe rampa, accidentele pot şi serioase.

gunther_tore_romania_anticrash_rampa

Câteva modalităţi prin care putem reduce riscurile:
1. Achiziţionarea de rampe hidraulice cu un singur cilindru şi sistem anticrash. O rampă hidraulică trebuie să rămână în poziţie chiar dacă camionul pleacă accidental iar aceasta este încărcat la capacitate maximă (6t, 8t sau 10t). Problemele la rampele cu doi cilindri pot apărea dacă încărcarea maximă nu este axată pe mijlocul rampei şi este spre lateral solicitând major unul din cilindri.
2. Dotarea sistemului de andocare cu semafor led: lumina verde când uşa industrială s-a închis, însemnând că procesul s-a încheiat.
3. Pana de blocare a roţii; este o măsură bună atât timp cât este şi folosită. Are neajunsul intervenţiei umane la fiecare începere şi terminare a operaţiunii.
4. Echipamentul „stupid safe” Combilok care blochează complet automat camionul în sistemul de andocare.

Film prezentare Stertil Combilock.

Detalii suplimentare pe site-ul Günther Tore.