Meniu principal

Grup Nusco investeşte într-o nouă fabrică

revista-constructiv

Extrase din Revista Constructiv, 5 ianuarie 2015

” …. Mai multe însă despre afacerile Pinum Doors&Windows şi tangenţial despre piaţa PVC am aflat de la Francesco Curcio, directorul comercial al companiei, într-un interviu acordat revistei noastre.

Aţi decis să construiţi o nouă fabrică în Pipera. Pe ce calcule vă bazaţi, într-o perioadă în care nu putem vorbi despre o adevărată relansare a pieţei imobiliare?
Într-adevar, nu putem vorbi despre o relansare a pieţei pe partea de tâmplarie PVC însă putem vorbi despre un real succes cu fabrica de PVC din Italia, loc în care suntem deja cunoscuţi pe acest segment. De fapt, în Italia intenţionăm să ne dezvoltam şi să exportăm 50% din volumul produs în noua fabrică din România, care se va deschide la începutul anului viitor. Noi suntem deja vestiţi în Italia, mai ales în zona centru-sud şi, un lucru interesant pentru această perioadă, nu mai facem faţă la comenzi. În plus, fabrica nouă din Pipera va fi şi mai automatizată, astfel că vom lucra cu costuri mai reduse si vom putea oferi preţuri şi mai bune. Normal e că dacă am crescut cu 30% fără această linie modernă, putem creşte si în România mai mult, cu noua linie de fabricaţie.
Valoarea investiţiei se ridică la 1 milion de euro. Noua fabrică se va întinde pe o suprafaţă de circa 4.000 de metri pătraţi şi va avea o capacitate de producţie de 150 de ferestre pe zi. Vom folosi aparatură de ultimă generaţie, linia tehnologică fiind Graf Synergy, tot din Italia. E o linie care are sudura fără bavuri, nu mai trebuie curăţată. Odată cu deschiderea noii fabrici vom creea noi locuri de muncă, mai precis – intenţionăm să angajăm peste 50 de oameni. Am luat decizia de a ne extinde pe acest plan deoarece 10% din creşterea totală a vânzărilor din anul acesta se datorează tâmplăriei PVC.”

manager_pinum

…. Numiţi câţiva clienţi importanţi, intraţi în portofoliul companiei în ultimul an.
În prezent, ne adresăm unui public larg: dezvoltatori, constructori, distribuitori şi bineînţeles, către persoane fizice.
De exemplu, pentru faza a II-a a proiectului rezidenţial Greenfield al Impact s-a ales Pinum ca furnizor atât pentru uşile de la intrare, blindate cât şi pentru uşile de interior, ambele variante alese fiind modele peste entry-level. Acest lucru poate fi considerat un semnal şi constatăm că dezvoltatorii mari şi-au schimbat alegerile după mulţi ani de criză spre calitate şi produse medii spre premium, în detrimentul produselor low cost.
Printre clienţii de renume cu care am colaborat anul acesta amintim dezvoltatori precum Metropolitan Development pentru proiectul de lux Vernescu Residence, Danya Cebus la Avionului Residence şi Tagor Arad, Perspective Construction la Seasons Braşov, Persepolis la Persepolis Residence, Bellevue Iaşi, Vitan Residence 2, Avrig Rezidential, Tagor Pipera, Uptown Residence, Laguna Residence (care a reînceput de curând) şi multe altele, toate acestea fiind pe segmentul residenţial. La acestea putem să mai amintim şi clientul Serv Construct pentru Spitalul Gomoiu dar şi clienţi pe segmentele office şi hotelier. Astfel, pe office amintim Danya Cebus la AFI Office 3, Strabag la Brazi Petrom, Global Vision la Brătianu Building, amenajare clădire BOC sau amenajare birouri HP. Pe segmentul hotelier, printre clienţii importanţi din 2014 amintim Autogas pentru Hotel Pleiada, Danmar General pentru Hotel Scandinavia din Mamaia sau Tint pentru Hotel Teleferic.

Articolul complet – Revista Constructiv nr.129, anul 13, ianuarie 2015