Meniu principal

GEZE Cockpit – controlul inteligent al clădirii

 

GEZE_Cockpit_general

Sistemul inteligent de automatizare pentru clădiri mai sigure, mai eficiente și mai confortabile

GEZE Cockpit este primul sistem ce conectează în rețea ușile, ferestrele și sistemele de siguranță, devenind un centru de vizualizare, monitorizare și de control ce asigură cu succes o gestionare inteligentă a clădirii. Noua soluție poate funcționa independent sau poate fi integrată într-un sistem de manangement al clădirii, îndeplinind întreaga activitate în condiții de siguranță și optimizând consumul de energie.

Uși și ferestre conectate inteligent
Rețeaua interdisciplinară a tehnologiei ușilor și a ferestrelor cu un sistem de operare inteligent oferă opțiuni complet noi pentru proiectanți și operatori,  în ceea ce privește automatizarea clădirilor. Standardul de comunicare BACnet permite integrarea inteligentă și completă a produselor GEZE (toate opțiunile de control și informațiile disponibile) în sistemul de automatizare a clădirilor, folosind GEZE Cockpit. Funcționarea cu adevărat „inteligentă” a ușilor și a ferestrelor este posibilă, deoarece sistemul permite utilizarea datelor de la alte dispozitive și subsisteme. Prin urmare, ușile și ferestrele pot fi controlate și monitorizate cu cel mai înalt grad de precizie.

 • stabilirea sezonieră a lățimii deschiderii unei uși glisante automate;
 • deschiderea și închiderea unei ferestre în funcție de temperatura exterioară, în coordonarea cu stațiile meteorologice și sistemele de încălzire.

GEZE_Cockpit_conectare

Scenarii – reacția corectă automată
Scenariile individuale pot fi salvate în sistemul GEZE Cockpit, astfel încât ușile și ferestrele sunt deschise și închise, iar ușile sunt blocate automat. Acest lucru este declanșat fie de timp, fie de de un eveniment specific.

 • monitorizarea și controlul ușii, modificările modului de funcționare;
 • pentru eliberarea unei anumite rutei de evacuare;
 • extragerea inteligentă a fumului și a căldurii.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că inspecțiile consumatoare de timp nu mai sunt necesare, deoarece se raportează starea fiecărui element conectat. Funcționarea defectuoasă a ușilor, alarmelor sau mesajelor de eroare pot fi ușor identificate, iar contramăsurile pot fi implementate imediat.


Întotdeauna o atmosferă minunată
Scenariile de ventilație asigură un climat interior optim prin interacțiunea subsecțiunilor. Integrate în GEZE Cockpit, tehnologia fațadelor răspunde schimbării condițiilor climatice.

 • ferestrele se închid în funcție de temperatura exterioară, la ploaie/ vânt;
 • ferestrele sunt deschise în funcție de temperatura ambientală și de calitatea aerului din încăpere;
 • răcirea eficientă din punct de vedere energetic pe timp de noapte, de ex. în clădirile de birouri.

GEZE_Cockpit_avantaje_utilizatori

Sistemul optim GEZE Cockpit în orice clădire
Sistemul poate fi adaptat cerințelor individuale – fie că facem referire la aeroporturi, clinici, săli de expoziții, clădiri de birouri sau centre comerciale. Pentru că nu există doar un GEZE Cockpit, abordăm proiecte de rețea și oportunități noi și rămânem implicați pentru mult timp. Acest lucru asigură faptul că toate nevoile clienților și partenerilor noștri, precum și cerințele construcțiilor sunt îndeplinite, iar întrebările nu rămân fără răspuns, ci generează soluții complete și eficiente cu cea mai mare valoare adăugată. Pentru a realiza acest lucru, conectăm întregul personal al dezvoltării clădirilor într-o rețea eficientă – toate în conformitate cu sloganul nostru – „Conectarea expertizei – soluții pentru construcții”.

Funcționarea cu un dispozitiv pe bază de IP
GEZE Cockpit este operat folosind software-ul ce ruleaza în browser. Orice dispozitiv compatibil cu un IP – fie un PC sau o tabletă – poate accesa și procesa informații din sistem. Până la 62 de produse GEZE pot fi conectate la orice sistem.

Îndeplinirea tuturor cerințelor, cu ajutorul GEZE Cockpit
Folosind același sistem și soft, GEZE oferă diferite modalități de a conecta produsele sale la toate sistemele comune de automatizare a clădirilor, ce au în componență interfața BACnet IP.

Integrarea în sistemul de management al clădirii
GEZE Cockpit conectează produsele GEZE la sistemul de management al clădirii prin BACnet IP. Cu „soluția de integrare”, toate datele relevante ale produselor conectate sunt puse la dispoziția sistemului de gestionare a clădirilor pentru prelucrarea ulterioară în scenarii multifuncționale și interdisciplinare.

 • conectarea ușoară a produselor GEZE la cele mai importante sisteme de management al clădirilor;
 • siguranța pentru operatorii clădirilor: integrarea perfectă a unei game de funcții ale produselor GEZE în sistemul de automatizare a clădirilor;
 • centralizarea funcțiilor;
 • interfețe minimale.
GEZE_Cockpit_smart_buildings_integration

Pachete de servicii coordonate
GEZE Cockpit dispune de trei aplicații diferite, în funcție de situație și pentru a acoperi o varietate de cerințe ale construcțiilor.
Oricare configurație este implementată, pachetul cuprinde întotdeauna serviciile și expertiza GEZE.

Sprijin în toate etapele proiectului

 • planificarea/ proiectarea și managementul proiectului;
 • configurarea și punerea în funcțiune;
 • instruirea operatorilor;
 • întreținere și suport.

Soluție independentă
În „soluția autonomă”, GEZE Cockpit este utilizat pentru uși, ferestre și aplicații tehnologice de siguranță unde automatizarea clădirilor este mai puțin extinsă, de exemplu în proiecte mici și mijlocii.GEZE_Cockpit_cladireGEZE Cockpit oferă

 • potențial de integrare;
 • funcționarea în browser și monitorizarea componentelor integrate GEZE;
 • interfețe separate pentru operatori și utilizatori.

Ce este mai bun din ambele lumi
Soluțiile de integrare disponibile și autonome pot fi combinate pentru o automatizare mai complexă a clădirilor. Sistemul GEZE Cockpit poate rămâne neschimbat în clădire.

 • Conectare simplă la sistemul de management al clădirii prin intermediul funcțiilor software extinse.

 GEZE Cockpit – controlul inteligent al clădirii

Sistemul de automatizare a clădirilor GEZE Cockpit BACnet oferă noi perspective în proiectarea și managementul clădirilor pentru a fi mai sigure, optimizând în același timp funcționalitățile și consumul de energie.
Cockpit GEZE este un sistem centralizat de vizualizare, monitorizare și de control al produselor GEZE ( dar și al altor produse ) ușile, ferestrele și sistemele de siguranță fiind integrate într-o singură rețea.

Cockpit GEZE – priveste spre viitor!  www.cockpit.geze.com


geze_logo_small_2018

Detalii şi informaţii suplimentare:
GEZE România SRL
Bucureşti – sector 2
Str. Dimitrie Pompei nr. 9-9a, Clădirea 10, etaj 2
IRIDE Business Park
Tel: +40 (0) 212 507 750, Fax: +40 (0) 316 201 258
office-romania@geze.comwww.geze.ro